5.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alapítványBelföldMAGYARORSZÁGmatolcsy ádámmatolcsy györgymnbsvábhegyvilla

Matolcsy Ádám elismerte, hogy lakott abban a palotában, amit a jegybank korábban 1,3 milliárd forintért vásárolt meg

Matolcsy Ádám, a jegybankelnök Matolcsy György fia elismerte az RTL kérdésére, hogy lakott abban az 1,3 milliárd forint értékű svábhegyi palotában, amit a jegybank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány vásárolt meg még 2015-ben, nagyrészt a devizatartalék forintosításával szerzett jövedelemből.

Az épületet négy évvel később az alapítvány eladta a Felis nevű magántőkealapnak. Az ilyen alapítványok háttere nehezen átlátható, így nehezen is bizonyítható, ki a tulajdonosuk, de az Mfor korábban arról írt, hogy Száraz Istvánhoz, Matolcsy barátjához, a Vs.hu és az Origo korábbi tulajdonosához tartozhat, akinek a cége egyébként a jegybank kommunikációs feladatait intézi milliárdokért.

Matolcsy azt írta az RTL-nek, hogy lakott a villában, de most nem tartózkodik ott. Lehet viszont, hogy később még fog, mert a tulajdonos rugalmas, és akár hónapokra is kész bérbe adni az épületet.

The post Matolcsy Ádám elismerte, hogy lakott abban a palotában, amit a jegybank korábban 1,3 milliárd forintért vásárolt meg first appeared on 24.hu.

Related posts

Óriási meglepetés a dartsvébén: kiesett a címvédő Wright

MOCOHU

Medvetámadásban halhatott meg egy férfi Szlovákiában

MOCOHU

Oltópontokat támadnak meg Franciaországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This