37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld gattyán györgy helmeczy lászló MAGYARORSZÁG memo popovics judit választás 2022

Gattyánék közzétették a teljes jelöltlistát, rajta a Márki-Zayt és Dobrevet összeugrasztó politikussal

A Megoldás Mozgalom a múlt héten dobta be országgyűlési képviselőjelöltként Janicsák István nevét, a milliárdos Gattyán György pártja őt indítja Zuglóban az áprilisi választáson.

A Z’Zi Labor frontembere és a már korábban bejelentett ex futballista, Détári Lajos után azonban hétfőn közzétették a párt teljes jelöltlistáját is. Gattyánéknak a jelek szerint néhány hét elég volt ahhoz, hogy az ország mind a 106 választókerületében megfelelő jelöltet találjanak maguknak.

Mindamellett igazi nagy ágyúk nincsenek listán, van viszont néhány érdekes személyiség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1-es körzetben memósként indul például Helmeczy László, aki valóban tapasztalt indulónak mondható. A térségben szerteágazó kapcsolati hálóval rendelkező veterán politikus a rendszerváltás után az MDF helyi potentájai mellől indította karrierjét, ám idővel a Fideszben kötött ki. 1994–1999 között volt városi, majd megyei Fidesz-elnök, és 1998–2002 között országgyűlési képviselő. De összekülönbözött a fideszesekkel, ezért hosszú időre kiesett a politikából.

A visszatérésre 2013-ban látta elérkezettnek az időt, ám akkor már Bajnai Gordon mögött az Együtt–PM szabolcsi jelöltjeként indult a választáson. Az elmúlt években főleg Kósa Lajosnak okozott fejfájást a csengeri örökösnő ügyvédjeként.

Érdekes jelölt a Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókörzetre kiszemelt Popovics Judit is, aki októberben még az ellenzéki előválasztáson hívta fel magára a figyelmet: ő volt ugyanis az, aki körül a legkomolyabb összetűzés pattant ki a baloldali ellenzék főszereplői között.

Popovics neve a Márki-Zay Péter és Dobrev Klára között lezajlott miniszterlnök-jelölti vitában került elő, amikor Márki-Zay azt állította, hogy a Demokratikus Koalíció – Karácsony Gergelyen kívül – Popovicsot is megzsarolta azért, hogy visszalépjen. Popovics maga is ezt állította. Márki-Zay mozgalmának jelöltjeként tavaly ősszel egyébként azt írta bemutatkozó oldalán:

Úgy gondolom, akkor van 2022-ben esély a Fidesz leváltására, ha minden körzetben csak egy ellenzéki jelölt indul.

Most viszont a MEMO oldalára kitett bemutatkozó szövegben nincs szó a Fidesz leváltásáról, helyette azt írta, az célja, hogy

Tatabánya az elsők közt kapjon figyelmet a Megoldás Mozgalom magyar Szilícium-völgyre vonatkozó törekvései kapcsán, mert az ilyen irányú fejlesztések kiemelt szellemi és pénzügyi támaszt nyújthatnak nemcsak választókörzetem lakóinak, de a hazai innovációnak is.

The post Gattyánék közzétették a teljes jelöltlistát, rajta a Márki-Zayt és Dobrevet összeugrasztó politikussal first appeared on 24.hu.

Related posts

Novák Katalin elmondta portugál kollégájának, hogy milyen a sikeres gazdaság- és családpolitika

MO.CO.HU

54 milliárd forintban kerül az MNB Szabadság téri épületének felújítása

MO.CO.HU

Az egészségügyi dolgozók tiszteletére ad koncertet Plácido Domingo Győrben

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status