13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec reventil

5+1 hasznos tipp az orrunk védelmére (x)

Télen mindannyiunk számára sok kellemetlenséget okozhat a napközbeni folyamatos „trombitálás” és az orrfújással eltöltött éjszaka. Ám télen nemcsak a nátha viseli meg az orrnyálkahártyánkat, hanem a zárt terek száraz levegője, a hideg és szeles idő, illetve mostanában a maszkviselés is. Az orrunkra és az orrnyálkahártyánkra vigyáznunk kell, hiszen fontos szerepet játszanak a kórokozók elleni védekezésben. A nátha ellen és az orrnyálkahártyánk „karbantartására” egyaránt léteznek házi praktikák.

  1. Ha nem elég párás otthon a levegő, párologtassunk, a száraz levegőtől ugyanis az orrnyálkahártya kiszáradhat és sebessé válhat. Ilyenkor az orrunkban nem termelődik elegendő váladék a kórokozók megállítására, amelyek így könnyebben bejuthatnak a szervezetünkbe.
  2. Hívjuk segítségül az aromaterápiát: az eukaliptusz, a levendula vagy a borsmenta olajából néhány cseppet tehetünk a fürdővízbe vagy egy forró vizes edénybe. Ha a párologtatjuk, érezhetjük a gyógynövények kellemes illatát, és a levegő magasabb páratartalma hozzájárul az üregek tisztulásához.
  3. Keverjünk el két evőkanál almaecetet két deciliter meleg vízben, majd adjunk hozzá egy kiskanál mézet is. Ezt a keveréket igyuk naponta háromszor legalább öt napon keresztül. Az almaecet segít fellazítani a felgyülemlett váladékot, amelytől ezáltal könnyebben megszabadulhatunk.
  4. A fekete reteknek torok- és orrtisztító hatása van. A retket reszeljük le, a levét alaposan nyomkodjuk ki egy edénybe, keverjük össze mézzel és citrommal, majd igyuk meg.
  5. A kellemes meleg, akár egy felmelegített törülköző is enyhíti a fájdalmat, illetve a kellemetlen érzéseket az arc üregeiben.

5+1.
Ha minden házipraktikát kipróbáltunk, ám a megfázás és a nátha ennek ellenére megnehezíti a hétköznapjainkat, segítségünkre lehet a természetes eredetű összetevőt, ectoint tartalmazó Reventil orrspray. A Reventil 4 az 1-ben hatású készítmény, amely jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, illetve a szaglás- és ízérzékelés zavarát. Különleges összetevője az ectoin: ez a molekula védi az orrnyálkahártyát a kiszáradástól és segít a regenerálódásban. Az orrspray-t nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában: 1 hónapos kortól, és hosszabb távon is alkalmazható.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

The post 5+1 hasznos tipp az orrunk védelmére (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Ciprusi megosztottság: délen teher, északon bevételi forrás a migráció

MOCOHU

DWTS: Tóth Andi és párja, Andrei Mangra nyerték az évadot

MOCOHU

Az ország egyik felében igazi tavasz, a másikban ború és eső várható

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This