6.8 C
Budapest
April 21, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
depresszióÉlet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec remotiv

Ezek a leggyakoribb tévhitek a depresszióról

„Fejben dől el”

Rengeteg ember figyelmen kívül hagyja a tényt, hogy a depresszió valódi, létező betegség. Tünetei közé tartozik egyebek közt a fizikai fájdalom, a túl sok vagy túl kevés alvás és az extrém letargikus állapot is. A depressziós betegeket reménytelenség, szomorúság, önbizalomhiány jellemzi, és nem ritkán öngyilkosságon is gondolkoznak. A depresszió egyáltalán nem fejben dől el, hanem gyakran csak pszichoterápiával, sőt gyógyszeres kezeléssel győzhető le.

„Velem nem fordulhat elő”

Mivel nem fejben dől el, senki nem állíthatja biztosan, hogy ő soha nem lesz depressziós. A depresszió kortól és nemtől bárkit utolérhet. Becslések szerint a betegség több mint 100 millió embert érint a világon, az Egészségügyi Világszervezet számításai szerint pedig a népesség 5-10 százaléka megküzd vele legalább egyszer élete során.

„A depresszió a gyengeség jele”

A depressziós személyeket érő, leggyakrabban előforduló megbélyegzés az, hogy gyengének tartják őket, holott orvosi módszerekkel diagnosztizálható betegségük van. Nem az egyén személyisége határozza meg a depresszió lefolyását, amely legalább olyan súlyos állapotnak tekinthető, mint az asztma vagy a cukorbetegség. Kiváltó oka nemegyszer valamely komoly veszteség, ilyen lehet akár a munkahely elvesztése vagy egy közeli hozzátartozó halála.

„Ha beszélsz róla, csak rosszabb lesz”

Szintén elterjedt tévhit, hogy ha valaki beszél a depresszió okozta problémáiról, azzal csak felerősíti az érzéseit és a negatív dolgokra összpontosít. Holott sokkal ártalmasabb lehet viszont, ha valaki egymaga próbálja leküzdeni a negatív gondolatait. Igenis érdemes tehát beszélni a problémáinkról egy támogató, megbízható, nem ítélkező, hozzánk közel álló személlyel, aki akár a hozzátartozónk vagy barátunk is lehet, ám súlyosabb esetekben szakértő segítségét kell kérni.

„A gyógyszerek megváltoztatják a személyiségedet”

A ma forgalmazott antidepresszánsok biztonságosak és hatékonyak, és ezek a gyógyszerek sokaknak segítenek abban, hogy újra önmaguk lehessenek. Az antidepresszánsok nem nyugtatók vagy fájdalomcsillapítók, hanem sokkal inkább az agyra hatnak. Az orvosok pontosan tudják, hogy melyik betegnek melyik gyógyszer lehet hatásos, és hogy meddig kell azt szednie. A legtöbb esetben a tabletták felgyorsítják a terápiát és rövidítik a gyógyulási időt.

Hirdetés

Nyerje vissza életkedvét!

Télen sokan érzik magukat tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek. Ebben számos tényező szerepet játszhat, köztük a napfény hiánya, a borús-hideg időjárás, de a stresszel teli, monoton, szürke hétköznapok is. Ha úgy érezzük, nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segíthet az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer képes javítani a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

The post Ezek a leggyakoribb tévhitek a depresszióról first appeared on 24.hu.

Related posts

Az eddig véltnél jóval több aszteroidával ütközött a Föld

MOCOHU

Zugló MSZP-s polgármestere megsemmisítené Mészáros méregdrága körvasút-beruházását

MOCOHU

Elhagyhatta a kórházat Böjte Csaba

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This