6.3 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcsöcsörészésdr. téglásy imregaudi-nagy tamásMAGYARORSZÁGpride

Kétmillió forintra bírságoltak amerikai-görög állampolgárt, mert a Pride-on „megcsöcsörésze, megtaperolta” dr. Téglásy Imre „magzat- és életvédőt”

A Fővárosi Törvényszék kétmillió forint és kamatai összegű sérelemdíj, továbbá közel egymilliós perköltség megfizetésére kötelezett egy hazánkban élő amerikai–görög állampolgárságú személyt, amiért a 2014-es Budapest Pride-on szeméremsértést követett el dr. Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke sérelmére, írja a Telex.

Az Alfa Szövetség egy önmagát „magzat- és életvédőként” definiáló, vagyis abortuszellenes szervezet, írja a Telex.

Az ítéletről a lap szerint Gaudi-Nagy Tamás, egykori jobbikos képviselő, a sértett ügyvédje számolt be. Gaudi-Nagy az esetet szóban is ismertette a szerdai ítélethozatal után, az erről készül videó tanúsága szerint a szeméremsértés egészen pontosan egy „tapizás, csöcsörészés” volt, amelyet a Pride-résztvevő az éppen egy Szűz Máriát ábrázoló képet lobogtató, Pride ellen tüntető Téglásy ellen követett el.

Az indoklás szerint

személyiségi jogot sértő magatartás, így közéleti viták eszköze nem lehet az, amit az alperes tanúsított, a bíróság pedig nem tartotta külön bizonyítandónak azt a tényt, hogy a felperes magát ezen alperesi magatartás következtében megalázottnak és megbecstelenítettnek érezte.

Valamint,

felperesi magatartásban a bíróság semmilyen intoleranciát nem vélt felfedezni, hiszen ha az alperes és demonstráción részt vevő többi személy részéről nem intolerancia a saját értékrend ország-világ előtt demonstrálása, úgy a felperes és az ő közössége részéről sem minősíthető intoleranciának ugyanennek a megjelenítése

Gaudi-Nagy elmondta azt is, hogy gyűlöletbűncselekmény miatt szerették volna, ha a bíróság elítéli a férfit. Az ítélet nem jogerős.

Gaudi-Nagy arról is beszélt a videóban, hogy szeretnék megállítani a normalitásellenes gőzhengert. Téglásy szerint őt egy csoport, a keresztény ellentüntetők tagjaként támadta meg a férfi, a bíróság szerint viszont a férfi nem tudhatta, ki ő.

The post Kétmillió forintra bírságoltak amerikai-görög állampolgárt, mert a Pride-on „megcsöcsörésze, megtaperolta” dr. Téglásy Imre „magzat- és életvédőt” first appeared on 24.hu.

Related posts

Villamossal ütközött egy autó Újbudán

MOCOHU

Karácsony Gergely: A hátam közepére kínálkozik a miniszterelnök-jelöltség

MOCOHU

Jóváhagyta Putyin az egyhetes munkaszünetet

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This