37.5 C
Budapest
May 21, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG Nagyvilág nato románia usa

Több mint száz amerikai katona már megérkezett Romániába

Megérkezett már több mint száz amerikai katona Romániába, hogy előkészítse az Egyesült Államok által ígért csapaterősítést – közölte kedden Vasile Dincu védelmi miniszter.

Román logisztikai szakemberek is dolgoznak az előkészületeken. A tárcavezető szerint nemsokára érkezik a csapatok többi része is, de nincs megszabva „sem konkrét hely, sem konkrét időpont” a Romániába várt amerikai katonák érkezését illetően – idézte Dincut az Agerpres hírügynökség.

Mi már néhány éve fel vagyunk készülve multinacionális haderő elhelyezésére, több olyan létesítményünk is van, ahol elszállásolhatók a katonák,

mutatott rá a miniszter.

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma (Pentagon) a múlt héten közölte, hogy NATO-tagállami kötelezettségeinek szellemében, „az orosz agresszió elrettentésére” irányuló erőfeszítéseinek részeként, az Egyesült Államok Németországból Romániába vezényel át mintegy 1000 amerikai katonát – idézte fel a román hírügynökség.

Az Adevarul című román lap úgy tudja, a németországi Vilseckben állomásozó 2. páncélos lovasezred Stryker harcjárművekkel felszerelt gépkocsizó lövészzászlóalja érkezik Romániába. A román média egyelőre csak találgatja, hogy Románián belül hova telepítik az újonnan érkező amerikai csapatokat.

Eddig mintegy 900 amerikai katona állomásozott Romániában a Fekete-tenger partvidékén, Konstanca közelében található – az iraki csapatkivonás közben is használt – Mihail Kogalniceanu légi támaszponton, az amerikai rakétapajzs létesítményeit befogadó dél-romániai Deveselun és az aranyosgyéresi katonai repülőtéren, ahova az amerikaiak MQ-9-es Reaper drónokat hoztak – emlékeztetett az Adevarul.

(MTI)

Kapcsolódó
Még egy amerikai támaszpontot is meglopott egy román bűnszövetkezet, most elkapták őket

A Fekete-tenger partvidékén lévő katonai támaszpontról éveken keresztül lopták az üzemanyagot.

The post Több mint száz amerikai katona már megérkezett Romániába first appeared on 24.hu.

Related posts

Vb-ezüstérmessel erősít a Szeged kézilabdacsapata

MO.CO.HU

Bedőlt a dizájnbetonos magyar sikercég, miután Oszkó Péter, majd söjtöri romák szálltak be a bizniszbe

MO.CO.HU

Biden a Fehér Házban fogadta a fehérorosz ellenzék vezetőjét

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status