37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ebédlő emmi iregszemcse iskola iskolafelújítás Közélet MAGYARORSZÁG

Negyed órát kell bandukolniuk az iregszemcsei iskolásoknak egy ebédért

Nem túl praktikusan sikerült a Tolna megyei Iregszemcse általános iskolájának felújítása a Blikk cikke szerint. Ugyanis az ebédlő valamiért kimaradt a 1,5 milliárd forintos projektből, így a gyerekeket minden nap át kell kísérni a forgalmas 65-ös főúton egy önkormányzati intézményhez. A Blikk olvasója így írt minderről:

Az út nagyon forgalmas, ezért nem szerencsés, hogy annak mentén kell bandukolnia az általános iskolásoknak, ráadásul egy olyan gyalogátkelőhelyen kell átkelniük az út másik oldalára, ami nem túl jól belátható, így veszélyes is. De nincs más megoldás egyelőre, mert a suli felújításakor nem alakítottak ki ebédlőt, ezért az önkormányzat egyik intézményében étkeznek a diákok.

Egy másik olvasó szerint azt ígérte az önkormányzat, a hosszú főút menti gyaloglást majd buszoztatással váltják ki. Szerinte a templomról épp nemrég szakadt le egy nagyobb darab, pont oda esett, ahol a gyerekcsoportok szoktak járni étkezni.

Gyócsi Edit iskolaigazgató is kérte az önkormányzatot, hogy tegyen valamit, ne kelljen 200 diákot negyedórányit gyalogoltatni pár falatért. Szerinte pályázati forrásból az iskola közelében lévő önkormányzati területen vagy a volt kisiskola épületében létesülhetne étkezde.

Az iskolaépületet 2020-ban újították fel. A meglévő 11 tanterem mellé még ötöt építettek ki, csoportszobákkal, vizesblokkal, nagyobb tanárival és aulával. A korábbi hirdetményben porta, igazgatási irodák, teakonyha, szaktanári öltöző, gépészeti helység, sőt a sportpálya felújítása is szóba kerül, ebédlő azonban nem. Mindenesetre az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, a következő miatt nem történt meg mindez:

Új ebédlőt azért nem sikerült kialakítani, mert az önkormányzat erre saját projekttervvel rendelkezett. (…) A gyermekétkeztetés az önkormányzat feladata, amit nem kötelező az iskola épületében ellátni, ha van erre kijelölt és alkalmas hely.

The post Negyed órát kell bandukolniuk az iregszemcsei iskolásoknak egy ebédért first appeared on 24.hu.

Related posts

Késsel és a Bükkben való elásásával fenyegette meg a bérlőjét egy miskolci lakástulajdonos

MO.CO.HU

A ködbe vesztek – 46 éve történt az utolsó ferihegyi légikatasztrófa

MO.CO.HU

Magasabb fokozatba kapcsolna az építőipar

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status