37.5 C
Budapest
May 21, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
észak-korea kapitalizmus letartóztatás MAGYARORSZÁG Nagyvilág tánc

„Kapitalista táncmozdulatok” miatt tartóztattak le egy tánctanárt Észak-Koreában

Őrizetbe vettek egy tánctanárt és az óráját látogató diákokat, amiért külföldi dalokra tanított olyan koreográfiákat, amely az állami szabályozás szerint a kapitalista hatalmak tánckultúráját idézi – derül ki az RFA cikkéből.

Az országban még 2020-ban fogadtak el egy olyan törvényt, amely értelmében a külföldi, kapitalista életstílus – különösképpen az amerikai és dél-koreai – megidézéséért szigorúan megbüntetik az észak-koreai állampolgárokat. Ennek köszönhetően rendre érkeznek a híresztelések a leghajmeresztőbb letartóztatásokról – börtön, vagy akár halálbüntetés is járhat a szűk farmer viseléséért, a szlengért és bizonyos frizurákért is.

Ezúttal egy tánctanárt és diákjait kapta el a Szocializmusellenes Tevékenységek Megfigyelő Csoportja. A helyi hírek szerint a Phjongszong művészeti egyetemén oktató tánctanár fizetéskiegészítés gyanánt saját lakásán adott magánórákat az érdeklődőknek, ahol olyan táncmozdulatokat tanított a diákoknak, amelyek a már említett törvény értelmében tiltottnak minősülnek. A harmincas éveiben járó tanárnő külföldről becsempészett külső meghajtón tárolta a külföldi zenéket és videoklipeket, ami súlyos törvényszegésnek minősül az országban. A lapnak nyilatkozó névtelen forrás szerint olyan középiskolás és főiskolás diákok érdeklődtek a táncoktatás iránt, akik szerették volna elsajátítani az észak-koreaitól eltérő dél-koreai, amerikai és kínai mozgáskultúrát.

A megfigyelőcsoport azonban tudomást szerzett a nő tevékenységéről, ügynökeik két napon át figyelték a tanár házát, ahová sorra érkeztek a diákok. Miután megbizonyosodtak, hogy valóban magánórákat tart a házában, razziát rendeltek el, letartóztatták őt és diákjait is. Arról nem számoltak be, hogy már hoztak-e ítéletet az ügyben, és ha igen, mi a büntetése a törvényszegőknek.

(A borítóképen Észak-Korea első állami lányegyüttese, a Kim Dzsongun által alapított Moranbong Band látható előadás közben 2016-ban egy pártrendezvényen.)

The post „Kapitalista táncmozdulatok” miatt tartóztattak le egy tánctanárt Észak-Koreában first appeared on 24.hu.

Related posts

Megütötte a járvány a nagyvállalatokat – 2022-ig kell várni a kilábalásra?

MO.CO.HU

A brutális drágulás mellett ezek is fékezik az építőipart

MO.CO.HU

A járvány alatt a harmadával nőtt a leggazdagabb magyarok vagyona, Mészáros Lőrinc egy év alatt 185 milliárddal gyarapodott

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status