37.5 C
Budapest
May 26, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ausztria koronavírus koronavírus friss hírek kötelező oltás MAGYARORSZÁG Nagyvilág

Elfogadták a kötelező Covid-oltásról szóló törvényt Ausztriában

Az utolsó parlamenti akadályon is átment a 18 éves kortól általános, CoV elleni védőoltási kötelezettség Ausztriában – számolt be az osztrák közmédia magyar nyelvű honlapja. A Szövetségi Tanács 61 tagja mintegy 80 százalékos többséggel fogadta el az oltási kötelezettségről szóló javaslatot az ÖVP, a Zöldek, a NEOS és az SPÖ többségének szavazatával.

A Szövetségi Tanács jóváhagyása után Alexander Van der Bellen szövetségi elnöknek még alá kell írnia a törvényt. Ezt követően Karl Nehammer szövetségi kancellárnak kell ellenjegyeznie, mielőtt azt szabályszerűen kihirdethetik – írta az ORF. Ha ez megtörtént, az új törvény egy nappal később hatályba is léphet. Ennek alapján a kötelező oltás már február második hetében megkezdődhet, az ellenőrzések pedig 2022 márciusában indulhatnak.

A bevezető szakasz március 15-ig tart, ezt követően a kérdés szankciókkal járó ellenőrzési szabálysértéssé válik – az oltási státuszt a rendőrség ellenőrizheti, és büntetéseket szabhat ki. A harmadik fázis, amelyben minden oltatlan személy automatikus büntetést kap, még várat magára.

The post Elfogadták a kötelező Covid-oltásról szóló törvényt Ausztriában first appeared on 24.hu.

Related posts

A Felcsútat is magába foglaló választókörzet kaphatta a legtöbb pénzt útfelújításra

MO.CO.HU

Rekordot döntött a távmunkások száma

MO.CO.HU

Emberfeletti sorozatgyilkos szedi áldozatait a háború utáni Berlinben

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status