37.5 C
Budapest
May 23, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Közélet MAGYARORSZÁG schadl györgy schadl-ügy süli jános völner pál völner-ügy

Süli a Schadl-ügyről: Iratokat kerestek az ügyészek

Semmiről sem egyeztetett Schadl Györggyel – nyilatkozta a 444-nek Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter. Az RTL korábban arról számolt be a nyomozati anyagok alapján, hogy november 25-én összehangolt akcióval három különböző helyszínen tartott házkutatást.

A hatóság emberei a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is iratokat kerestek azokról a pályázatokról, amelyekről Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta letartóztatott elnöke és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium akkori államtitkára telefonon beszéltek egymással.

Az ügyészek végül egy támogatási listát vittek el Miniszterelnökség Bihari János utcai épületéből, ahol Süli hivatala is található. A házkutatás vége előtt tíz perccel megjelent a tárca nélküli miniszter is, és vele is ismertették a házkutatás okát. A 444-nek most Süli azt mondta, hogy nem igazán házkutatás volt, hanem iratokat kerestek és azért nem beszélt róla, mert titoktartási nyilatkozatot írt alá. Völner Pállal napi szinten találkozott, de – állítja – erről az ügyről sosem beszéltek.

Az ügyészeket a Schadl cégével, az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatos iratok, illetve a csökkentett szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos pályázatok érdekelték, mert Völner azt mondta Schadlnak egy telefonbeszélgetésben, hogy Sülinél lobbizott az ügyben.

Süli azt is mondta: nem számított rá, hogy „bármi szál” lesz az ügyből, akár Völnerrel kapcsolatban, ezért nem számolt be a házkutatásról a többi miniszternek. „Van nekem sok dolgom, amiről nem számolok be, azért vagyok felelős miniszter” – mondta.

(via RTL)

The post Süli a Schadl-ügyről: Iratokat kerestek az ügyészek first appeared on 24.hu.

Related posts

A Survivor-győztes Iliász az apás szülésről: Nagyon-nagyon rossz volt

MO.CO.HU

Balogh Levente: Az alázatból sosem elég, ezt még mindig tanulom

MO.CO.HU

Gabriela Spanic és Andrei Mangra a karácsonyt is együtt töltötték

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status