10.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGmegfázásorrsprayphytotec reventil

Amikor náthás az egész család…

A nátha eleve nagyon kellemetlen, hát még ha a családban többen is náthásak! Hogy ne menjen át mindenkin ez a felső légúti betegség, azt elég nehéz elkerülni. Ha csak az egyik gyerek náthásan jön haza, hamarosan az egész családot ledöntheti a lábáról a kór. Ráadásul mire észrevesszük, hogy otthon valaki köhög és tüsszög, addigra már aligha kerülhető el, hogy a náthát továbbadja a többieknek, hiszen a tünetek később jelentkeznek, mint a fertőzőképesség.

Beteg családdal sokkal nehezebb megszervezni a mindennapokat, hát még ha mindenkinek megvan a maga baja, azaz más és más zavarja a betegségben.

Ugyanakkor tudunk tenni azért, hogy mindenki a lehető leghamarabb túl legyen a nehéz napokon.

A higiéniai szabályok betartása, mint az alapos, gyakori kézmosás ebben az esetben is segíthet, hiszen kézfogással vagy tárgyakról is el lehet kapni a vírust. Érdemes kicsit többször áttakarítani a gyakran használt felületeket, a kilincseket, a fiókok fogantyúit, hogy ezzel is elejét vegyük a további megfertőződéseknek.

Még inkább esélyes a betegség terjedése cseppfertőzéssel, tehát miközben valaki köhög, tüsszent, esetleg beszél. Azt azért nem javasoljuk, hogy a családtagok a fertőzésveszély megfékezése érdekében ne is beszélgessenek egymással, ellenben sokat segíthet a lakás napi többszöri átszellőztetése. Tüsszögésnél, köhögésnél tartson a beteg a szája elé papírzsebkendőt, és használat után ne csak lerakja az asztalra vagy fotelbe, hanem azonnal dobja ki a szemetesbe.

Persze, itt is, mint sok másik betegségnél nagyon nagy szerepe lehet egyrészt a megfelelő mennyiségű alvásnak, másrészt az egészséges táplálkozásnak. Különösen figyeljünk a vitamin- és ásványianyag-bevitelünkre, együnk sok zöldséget, gyümölcsöt – bogyósokat és citrusféléket. Ezek gazdagok antioxidánsokban és C-vitaminban. A D-vitamin pedig az immunrendszerünket erősíti. Fogyasszunk sok folyadékot is, gondolunk itt a klasszikusokra: teára, húslevesre.

Ne feledkezzünk meg a tünetenyhítő szerekről, a láz- és fájdalomcsillapítókról sem, amelyek szükség esetén segítenek könnyebben átvészelni a nehéz napokat. Sokak szerint a legkellemetlenebb náthatünet az orrdugulás, ami miatt nem érzünk szagokat, sőt olykor ízeket sem. Mindezen segíthetnek a különböző orrspray-k, ám némelyiket csak elővigyázatosan szabad használni, mert könnyen függőség és hozzászokás alakulhat ki miatta.

Hirdetés

A Reventil orrspray-vel újra fellélegezhet!

A téli időszakban a megfázás, azaz a nátha gyakran nehezíti meg a mindennapokat. A kellemetlen tünetek enyhítésében segítségünkre lehet a vény nélkül kapható Reventil orrspray. A Reventil orrspray 4 az 1-ben hatású eszköz: jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás- és ízérzékelés csökkenését. Egyedülálló összetevője egy gyulladáscsökkentő és kiszáradást gátló hatású molekula, az ectoin, amely védi és regenerálja az orrnyálkahártyát. A termék 1 hónapos kortól, és hosszabb távon is alkalmazható.

Vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

The post Amikor náthás az egész család… first appeared on 24.hu.

Related posts

Kedd esti törvénydömping: Itt az egészségügyi törvény átalakítása és az újabb engedmények az uniónak

MOCOHU

Amy Schumer feltöltötte saját Instájára Hilaria Baldwin fehérneműs képét, mintha csak ő lenne rajta

MOCOHU

Rakétaeső zúdult Tel-Avivra és Izrael központi részére

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This