12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fenyegetéskarácsony gergelyKözéletMAGYARORSZÁGpedagógusoksztrájktanárok

Karácsony szerint viccnek is durva, hogy fenyegetik azokat, akik részt vennének a jövő heti sztrájkban

Nem korlátozható a közoktatási intézményekben dolgozók sztrájkhoz való joga! – írta Karácsony Gergely főpolgármester a koalíciós polgármesterekkel közös közleményében szerdán. A pedagógusok figyelmeztető sztrájkjával kapcsolatban úgy fogalmaztak, kiállnak azok mellett, akiket jogsérelem ér.

A közoktatásban dolgozók szakszervezetei érdekeik érvényesítése érdekében január 31-én figyelmeztető sztrájkot tartanak.

Ez megítélésünk szerint alapvető munkavállalói joguk, és ezt a jogukat nem lehet korlátozni

– olvasható a közleményben.

„Ennek ellenére a kormány nemtelen eszközökkel kíván fellépni a január 31-ei figyelmeztető sztrájkkal szemben, és megakadályozza, hogy minél több közoktatásban dolgozó emelhesse fel a hangját az őt ért sérelmek miatt. Hozzánk, kerületi polgármesterekhez is több jelzés jutott el, hogy munkáltatói intézkedéssel fenyegetik azokat, akik csatlakoznak a figyelmeztető sztrájkhoz. Egy munkaerőhiánnyal küzdő ágazatban ez még viccnek is durva. Ezért is elítélünk minden olyan próbálkozást, üzengetést, amely korlátozni akarja ezt az akciót” – emelték ki a résztvevők, akiknek álláspontja szerint a kormánynak megfélemlítés helyett dolgoznia és tárgyalnia kellene, megoldást keresnie, nem pedig fenyegetőznie.

The post Karácsony szerint viccnek is durva, hogy fenyegetik azokat, akik részt vennének a jövő heti sztrájkban first appeared on 24.hu.

Related posts

Kiderült, mennyi osztalékot fizet a Zwack

MOCOHU

Drasztikusan visszaesett a NAV árverésein befolyt összeg

MOCOHU

Babos felverekedte magát az Australian Open főtáblájára

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This