37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
barcelona boszorkányüldözés MAGYARORSZÁG Nagyvilág nőellenesség spanyolország

Barcelona rehabilitálja a boszorkányüldözések női áldozatait

A 15. és 18. század közötti boszorkányüldözéseket elítélő állásfoglalást szavazott meg nagy többséggel a katalán autonóm parlament szerdai ülésén Barcelonában.

Az elfogadott határozat a történelmi emlékezet helyreállítását, a boszorkányság vádjával igazságtalanul bíróság elé állított és kivégzett több száz nő rehabilitálását célozza. A dokumentum felszólítja az önkormányzatokat, hogy vizsgálják felül utcajegyzékeiket, és történelmi jóvátételként közterületek viseljék olyanok nevét, akik ennek a „nőellenes üldözésnek az áldozatai” lettek.

A katalán parlament döntésével szorgalmazza egy akadémiai tanulmány elkészítését is, amely a nemi szempontok figyelembevételével vizsgálja a boszorkányüldözéseket.

Az állásfoglalás a Sapiens tudományos folyóirat által Nem boszorkányok voltak, nők voltak címmel indított kampány nyomán született meg.

Katalónia volt az egyik első olyan régió Európában, ahol boszorkányperek indultak, 1424-ben itt fogadtak el először olyan törvény, amelyben bűncselekménynek minősítették a boszorkányságot, azonban a büntetés nem máglyahalál, hanem akasztás volt.

The post Barcelona rehabilitálja a boszorkányüldözések női áldozatait first appeared on 24.hu.

Related posts

Ez az öt szám érhetett volna sok pénzt a héten

MO.CO.HU

Hilaria Baldwin 3 hónapja szült, így most megmutatta magát fehérneműben

MO.CO.HU

Orbán VIP-menedékese, Nikola Gruevszki a menekültek befogadása ellen

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status