12.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
férfi kézi ebférfi kézi eb 2022férfi kézilabda eb 2022férfi kézilabda-ebkézilabdaMAGYARORSZÁGSport

Egyetlen gólon múlt a skandináv rangadó a kézi-Eb-n

Svédország elődöntőbe jutott a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 24-23-ra legyőzte Norvégiát.

A világbajnoki ezüstérmes svédeknek csak a győzelem jelentett elődöntőbe jutást, míg a bronzérmes norvégoknak a döntetlent is elég lett volna, így aztán körömrágós csatának ígérkezett a középdöntő utolsó fordulós meccse. Mindkét csapat remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel nyitott, ezért a megszokottnál kevesebb gól született. Miután a norvégok kapusa is betalált a svédek megtörtek egy kicsit, így meglepően nagy hátránnyal, 14-9-cel zárták a félidőt.

Kapcsolódó
Már csak két hely kiadó a kézi-Eb elődöntőiben

A Telekom Veszprém kapusának bravúrja is kellett hozzá.

Szünetben rendbe tette Glenn Solberg edző a csapatát, a csereként beállt Peter Johannesson bravúrosan védett, tíz perc alatt csupán egy gólt kapott. Káprázatosan menetelt Svédország, 18-17-re felzárkózott és bár ezután megint ellépett Norvégia, gyors támadásokkal sikerült egyenlítenie a vb-ezüstmérmes csapatnak. A hajrá egészen drámainak bizonyult,  15 másodperccel a vége előtt Valter Chrintz hetesből vezetést szerzett, Sander Sagosen viszont a keresztléc fölé bombázott a túloldalon, így a svédek győztek, akik csak 2-1-nél, és a legvégén 24-23-nál vezettek a meccsen.

Svédországon kívül Dánia és Spanyolország is biztosan elődöntős az Európa-bajnokságon, szerdán a Izland és Fraciaország csatlakozhat még a legjobb négyben.

The post Egyetlen gólon múlt a skandináv rangadó a kézi-Eb-n first appeared on 24.hu.

Related posts

Gyurgyák János: Az Orbán–Gyurcsány-párharcra már ráment az ország

MOCOHU

Akkora a botrány a Minszkben földre kényszerített Ryanair járat miatt, hogy az EU-csúcson is téma lesz

MOCOHU

Élő videót csinált egy kínai nő, amikor volt férje felgyújtotta

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This