37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
covid koronavírus Közélet MAGYARORSZÁG oltási igazolvány védettségi igazolvány

Hivatalos: február közepétől csak oltási igazolvány lesz

Hamarosan a Magyar Közlönyben is megjelenik, hogy február 15-től jön az oltási igazolvány. A várható kormányrendelet értelmében csak azoknak lesz érvényes az igazolványuk, akik oltottak – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében csütörtökön. A lényeg most jön:

Oltatlan személy, fertőzésen való átesettség esetén sem lesz jogosult az oltási igazolványra, az esetleg jelenleg meglévő fertőzésen átesettségre kiadott védettségi igazolványa pedig elveszíti érvényességét.

Az igazolvány a második oltás után 6 hónapig lesz érvényes, utána a harmadik oltással hosszabbodik meg az érvényessége. „Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa” – írják. A harmadik oltással korlátlan ideig lesz érvényes a kártya.

Az egydózisú Janssennel oltottak esetében szintén 6 hónapon belül fel kell venni a megerősítő második oltást ahhoz, hogy az igazolvány érvényes maradjon – írják. Hozzáteszik: 18 éven aluliaknál az egydózisú oltóanyag esetén egy, a kétdózisú oltóanyag esetén két oltás elegendő marad az érvényességhez.

A mostani igazolványokat nem kell cserélni, a QR-kód segít az azonosításban. A helyszínek üzemeltetői, rendezvények szervezői ugyanúgy kötelesek lesznek ellenőrizni az igazolványokat.

The post Hivatalos: február közepétől csak oltási igazolvány lesz first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.05.12.

MO.CO.HU

Kihúzták az ötös lottó számait

MO.CO.HU

Felégették a legnagyobb erdélyi iskolát

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status