37.5 C
Budapest
July 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
antonio guterres ensz koronavírus MAGYARORSZÁG Nagyvilág oltás

Mindenkit be kell oltani a világon – mondja az ENSZ-főtitkár

António Guterres ENSZ-főtitkár úgy vélekedett hétfőn a virtuálisan megrendezett Világgazdasági Fórumon, hogy az egész világon mindenkit be kellene oltani a koronavírus ellen, máskülönben az emberiség soha nem tud megszabadulni a kórokozó és variánsai okozta világjárványtól – írja az MTI.

“Az utóbbi két év egyszerű, ám brutális igazságra derített fényt: ha valakit kihagyunk, akkor mindenkit kihagyunk. Ha nem sikerül minden egyes embert beoltanunk, akkor folyton újabb variánsok kialakulásának adunk teret” – jelentette ki az ENSZ-főtitkár, arra intve, hogy a Covid-19 betegséget előidéző koronavírus a határokat átlépve terjed, és kíméletlenül lebénítja a gazdaságokat és a mindennapi életet.

Guterres felidézte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban azt a célt tűzte ki, hogy 2021 végéig minden ország népességének 40 százalékát be kellene oltani, az idei év közepére pedig 70 százalékig kellene eljutni.

Nagyon messze vagyunk e célkitűzésektől

– jegyezte meg a főtitkár.

A világszervezet főtitkára kifogásolta, hogy a magas jövedelmű országok átoltottsági rátája – mint fogalmazott: “gyalázatos módon” – hétszerese az afrikai országokénak. “Most azonnal a vakcinák méltányos elosztására lenne szükség” – hangoztatta. António Guterres szerint meg kellene újítani a globális pénzügyi rendszert. Ha nem sikerül enyhíteni az eladósodott országok terhein, illetve támogatni a fejlődő országokat, akkor olyan egyensúlytalanságot teremthetünk, amely bedöntheti a minden ponton összekapcsolódó világgazdasági rendszert – szögezte le.

The post Mindenkit be kell oltani a világon – mondja az ENSZ-főtitkár first appeared on 24.hu.

Related posts

Madármészárlás, halálos ceremónia és izguló Washington – így iktattak be amerikai elnököket

MO.CO.HU

Országszerte tizenöt középület kap ünnepi díszkivilágítást

MO.CO.HU

Ezért ne vegyél bringát hentestől!

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status