37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírus MAGYARORSZÁG nagy-britannia Nagyvilág

Nagy-Britanniában már 150 ezer felett van a járvány áldozatainak száma

A szombati adatok szerint meghaladta a 150 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában.

A brit egészségügyi minisztérium szombat este közzétett napi összesítése alapján az elmúlt 24 órában 313 halálesetről érkezett jelentés, és ez azt jelenti, hogy Nagy-Britanniában eddig 150 057-en haltak meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19-ben.

A brit kormány számítási módszertana azokat a haláleseteket veszi figyelembe, amelyek a koronavírus-fertőződés megállapításától számított 28 napon belül következnek be és egyértelműen a Covid-19-hez köthetők.

Nagy-Britannián kívül még hat országban, az Egyesült Államokban, Oroszországban, Brazíliában, Indiában, Mexikóban és Peruban lépte át a 150 ezret a Covid-19 szövődményeiben elhunytak száma.

A nagy-britanniai halálesetek számának növekedési üteme ugyanakkor kevesebb mint a fele volt az elmúlt egy évben, mint a megelőző esztendőben: a 2020 márciusában elhatalmasodott brit koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma 2021. január 26-án – vagyis mintegy tíz hónap alatt – érte el a százezret, az azóta eltelt tizenkét hónapban viszont 50 ezren haltak meg Covid-19-ben.

A halálesetek napi száma is meredeken csökkent az elmúlt egy évben: tavaly januárban előfordult, hogy egy nap alatt több mint 1800 halálos áldozata volt a koronavírus-fertőződés okozta betegség szövődményeinek.

A visszamenőleges kimutatás szerint ugyanakkor tavaly február óta nem volt olyan 24 órás időszak, amelyben meghaladta volna az ezret a Covid-19-ben meghaltak száma.
A gyorsan terjedő omikron variáns tavaly novemberi megjelenése óta meredeken emelkedett a naponta tesztekkel kiszűrt új fertőződések száma Nagy-Britanniában, de a halálozások számának növekedési üteme messze elmarad a fertőződésekétől. Az egybehangzó szakértői elemzések szerint ennek elsődleges oka a rendkívül sikeres brit oltási kampány, különösen a harmadik, emlékeztető oltási dózisok tömeges beadása.

Az egészségügyi minisztérium szombat este ismertetett legújabb adatsora szerint az első, a második és a harmadik oltási adagokból országszerte eddig csaknem 135 milliót adtak be, és a teljes felnőtt népesség 61,3 százaléka – 35,2 millió ember – mindhárom vakcinadózist megkapta.

Boris Johnson miniszterelnök e hét elején tartott idei első sajtótájékoztatóján kijelentette: mindez, valamint a jelenleg érvényben lévő járványellenes intézkedések megteremtik az esélyét annak, hogy Nagy-Britannia újabb teljes zárlat nélkül átvészelje a jelenlegi koronavírus-hullámot.

(MTI)

The post Nagy-Britanniában már 150 ezer felett van a járvány áldozatainak száma first appeared on 24.hu.

Related posts

Minden ellene felhozott vádpontban bűnösnek találta a bíróság a berettyóújfalui Fidelitas volt elnökét

MO.CO.HU

A Világbank zárolta az Afganisztánnak szánt pénzeket

MO.CO.HU

Lavina temetett maga alá több síelőt Ausztriában

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status