13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldhódmezővásárhelyMAGYARORSZÁGvolánbusz

A Szegedi Törvényszék úgy döntött, hogy a Volánbusz üzemelteti a buszjáratokat Hódmezővásárhelyen

A Szegedi Törvényszék elsőfokú döntése alapján a Volánbusz élő szerződés alapján végzi a hódmezővásárhelyi autóbuszos közszolgáltatást – tájékoztatta a közlekedési cég pénteken az MTI-t.

A Volánbusz jogelődje, a DAKK Zrt. 2018-ban pályázaton nyerte el a helyi személyszállítási szolgáltatás ellátásának jogát Hódmezővásárhelyen 2019-től 2023 végéig. A bíróság álláspontja szerint 2019-ben létrejött az erre az időszakra vonatkozó helyi közszolgáltatási szerződés a cég és az önkormányzat között.

A közlemény szerint a Szegedi Törvényszék első fokú ítéletének szóbeli indoklásában arra is rámutatott, hogy a létrejött szerződés alapján a közlekedési társaság marasztalásra irányuló perben érvényesítheti az önkormányzattal szembeni díjkövetelését.

Márki-Zay Péter polgármester 2020 decemberében döntött a helyi buszközlekedés átszervezéséről Jovány Gyula helyi vállalkozó tervei alapján. A szolgáltatás ellátására két évre pályázatot írt ki az önkormányzat. A legkedvezőbb – mintegy 90 millió forintos – ajánlatot Jovány Gyula cége, a Jovány Busz Kft. nyújtotta be.

A vállalkozás március 1-jén megkezdte a szolgáltatást, ám a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal március 3-án három hónapra felfüggesztette a cég működését, mivel annak két külföldről behozott járművén nem végezték el a „közforgalmú személyszállításra alkalmas” minősítéshez szükséges műszaki vizsgálatokat. Ennek oka az volt, hogy a Jovány Busz Kft. nem kérte a menetrend szerinti személyszállításhoz szükséges engedélyt.

A Volánbusz – mivel álláspontjuk szerint az önkormányzat jogilag vitatható módon bízott meg új szolgáltatót a helyi személyszállítási feladatokkal – bírósághoz fordult, és március 1-jét követően is a korábban létrejött szerződés szerint közlekedteti járatait a városban.

The post A Szegedi Törvényszék úgy döntött, hogy a Volánbusz üzemelteti a buszjáratokat Hódmezővásárhelyen first appeared on 24.hu.

Related posts

Eredeti Office 2021 már 5700 forinttól vagy Windows 11 4550 forinttól megvásárolható!

MO.CO.HU

Alig változott kedden a forint árfolyama

MO.CO.HU

Fontos mérföldkővé válhat, ami a hétvégén történt Oroszországban

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This