6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dartsdarts vbdarts vb 2022darts világbajnokság 2022MAGYARORSZÁGmichael smithpeter wrightSport

Az idegek csatáját megnyerve lett másodjára világbajnok Peter Wright

Rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzés után Peter Wright 7-5-re legyőzte Michael Smith-t, ezzel pályafutása második világbajnoki címét szerezte meg.

Érezhetően idegesen kezdték a meccset a felek, mert bár az átlagok szokás szerint magasan voltak, de a kiszálló egyik játékosnak sem ment. Az idegek harcát végül a skót bírta jobban, egy brékkel 3-1-re húzta be az első leget. Ez alighanem megnyugtatta Wrightot, mert 1-1 után egy pocsékul sikerült 33 után szorított helyzetbe került, 148-ról mégis ki tudott szállni, ezután pedig 2-0-ra ellépett.

Ezután rövid szünetet követően Smith összekapta magát, ráadásul úgy nyerte meg első szettjét, hogy egy káprázatos 167-es kiszállóval nyert hátsó pályáról leget. Ezt a lendületet kihasználva élesebbek lettek az angol dobásai és kiszállói, így aztán az egyenlítés is összejött, négy szett után teljesen egálban volt a két dartsos.

Két leget nyert zsinórban Wright az ötödik szettben, de ezután megtorpant és hatalmas bakik után Smith döntő legre kényszerítette a skótot. Ekkor azonban mindketten elrontották a kiszállót, végül Wright húzta be a szettet. Szünet után azonban Smith sokkal magabiztosabb játékkal egyenlített és az egyre több hibát produkáló skót megingását kihasználva 4-3-ra fordítani tudott. Ezt követően azonban

hihetetlenül hullámzó játék után Wright egyenlített, nyolc szett után még mindig megtippelhetetlen volt, ki lesz a világbajnok.

Hasonló képet festett a következő szett is, a jó körátlagok mellett újra a gyenge kiszállóké lett a főszerepl, Wrightnak 31-ről nem sikerült megnyernie a döntő leget, Smith már nem volt ilyen elnéző, 5-4-re megint vezetést szerzett. Smith elkapta a fonalat, gyorsan elhozott két leget és azért játszott, hogy egy szettre legyen a vb-címtől.

Wright viszont nagyon  összeszedte magát, zsinórban 3 leget nyerve egyenlített és kezdődhetett minden előről. Legalábbis úgy tűnt, de a skót megtáltosodott az utolsó szünetet követően, további öt leget húzott be egymás után, Smith önbizalma teljesen elment. Végül a saját kezdését végre behúzta, de nem tudta tartani a lépést skót ellenfelével, aki 3-1-re megnyerte a szettet és második vb-címét nyerte meg.

The post Az idegek csatáját megnyerve lett másodjára világbajnok Peter Wright first appeared on 24.hu.

Related posts

Márki-Zay bocsánatot kért a hazaárulózásért a Dobrevet támogató politikusoktól

MO.CO.HU

Marad a nyárias időjárás

MO.CO.HU

Legalább húsz úszót kíván meghallgatni Turi-ügyben az úszószövetség

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This