8.5 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldböszörményi-nagy gergelyjutalomMAGYARORSZÁGnernovák katalinpénz

Pénzszórást tartott a távozó Novák Katalin: a NER barátainak is jutott belőle

Arról ír a Magyar Hang, hogy a köztársasági elnöki posztra a kormányfő által felkért, a tárca nélküli miniszteri posztjáról emiatt december 31-én távozó Novák Katalin több kategóriában osztott ki díjakat és pénzjutalmakat. A díjazottak között többen húsz-harminc éve a pályán lévő szociális munkások, bölcsőde- és krízisközpont-vezetők, egyházi készségfejlesztő iskolák, roma szakkollégiumok is szerepelnek a névsorban.

Ugyanakkor – emlékeztet a Magyar Hang – a Magyar Közlönyben bemutatott listán számos név akad, olyanok, „akiket korábban kormányzati honlapokon vagy a NER-t szorgosan kiszolgáló háttérintézményeknél, baráti szervezeteknél láthattunk.”

  • Bölcsődékért díjban részesült például Gál Katalin, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatói tanácsadója. Gál szoros kapcsolatot tart a kormánypárttal, 2019-ben még a Fidesz női tagozatának alelnöke volt.
  • Bölcsődékért díjban részesült „a családbarát értékek mellett elkötelezett és önzetlen, a bölcsődei rendszer fejlesztését segítő” építész, Tarnai Gergely, aki vezető tanácsadóként egyúttal a Miniszterelnökség építészetért felelős helyettes államtitkárságánál is dolgozott és dolgozik.
  • Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezetőjének munkáját is jutalmazták. Böszörményi-Nagy már 2010 előtt dolgozott a Nézőpont Intézetnek, majd a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese lett.
  • Pro Voluntarius díjat kapott a minisztertől Máthé Zsuzsa is, „elhivatott és áldozatos munkája, példaértékű önkéntes tevékenysége, az önkéntesség népszerűsítéséért elismerésül”. Máthé az idén júniusban alapított Szent István Intézet ügyvezetője, „amely annyira fideszes szervezet, hogy egy alapítványon keresztül egyenesen Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója gründolta, Nacsa Lőrinccel és Fülöp Attilával.”

A Novák Katalin által átadott díjakkal járt 500 ezer forint is.

The post Pénzszórást tartott a távozó Novák Katalin: a NER barátainak is jutott belőle first appeared on 24.hu.

Related posts

Oltási kampány Romániában: van kivel, van hol, de nincs mivel

MOCOHU

Gálfi Dalma nagy csatában kapott ki karrierje első WTA-elődöntőjében

MOCOHU

Hitelből ígért hatvannégy milliárdos fejlesztést Varga Mihály az egészségügyben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This