37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Kultúra MAGYARORSZÁG rátóti zoltán rektor szfe

Csak Rátóti Zoltán adott be pályázatot az SZFE rektori posztjára

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt pályázatra a megadott határidőig egy pályázó adta be jelentkezését Rátóti Zoltán személyében – írja a szinhaz.online.

A portál szerint az Egyetem Szenátusa nemsokára meghallgatja a pályázót, értékeli a pályamunkáját és javaslatot tesz a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma felé, mely testület 2022. január 18-ig hozza meg döntését. Utóbbi testületnek Rátóti maga is tagja, akárcsak Vidnyánszky Attila, a kuratórium elnöke, Lajos Tamás, a közpénzes pályázatokon jól teljesítő producer és a MOL két felsővezetője.

A Magyar Nemzetnek korábban kinevezett tanárként nyilatkozott Rátóti Zoltán:

A színészmesterséget fogjuk oktatni. Ez azért különleges, mert noha különböző évfolyamokon, de mindketten Horvai István és Kapás Dezső osztályába jártunk az akkori főiskolán. A felkérés után egyeztettük mindazokat az élményeket, tapasztalatokat, tananyagokat, amelyeket Horvaiék nekünk tanítottak vagy velünk csináltattak. Elemeztük, hogyan oktattak bennünket, mert a Horvai–Kapás páros pedagógiai szellemét szeretnénk továbbvinni. Ezt a szándékot erősíti Méhes László tanártársunk, a leendő zenés mesterség oktatója, aki osztálytársam volt.

Rátóti Zoltán pedig azt üzente Alföldi Róbertnek:

Mielőtt meghívnálak egy baráti kávéra, hogy ne a nyilvánosság előtt üzengessünk egymásnak, szeretném leszögezni, hogy pontosan tudom, hogy »miben vagyok benne« –, hogy mit vállaltam. A kuratóriumi tagsággal vállaltam, hogy a SZFE – te is jól tudod – egyoldalú képzésében a nemzeti, keresztény értékrend is helyet kapjon. Azt is hidd el nekem, hogy a kuratórium egyetlen tagját sem vezérli sértettség vagy bosszúvágy.

The post Csak Rátóti Zoltán adott be pályázatot az SZFE rektori posztjára first appeared on 24.hu.

Related posts

Brady nyerte a legendák csatáját

MO.CO.HU

Fucsovics nagy meccsen vágott vissza mumusának Wimbledonban

MO.CO.HU

Pécsi biznisz: havonta 30 ezer forintért adták ki, majd óránként 20 ezerért bérelték vissza a konditermet

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status