9.7 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldidőjárás-előrejelzésMAGYARORSZÁGmeteorológia

Havas eső, ónos eső, viharos szél – választék a hétvégére

Szombat este jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, szakadozottabb inkább csak a nyugati, délnyugati megyékben, illetve hajnaltól helyenként az északi tájakon lehet a felhőzet. Gyenge vegyes halmazállapotú csapadék estétől az északkeleti, majd a keleti megyékben fordulhat elő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Eső, havas eső várható, de néhány helyen átmenetileg ónos eső, az északkeleti, keleti határvidéken pedig havazás is előfordulhat.

Az északnyugati, északi szél átmeneti szünet után éjfél környékétől ismét egyre nagyobb területen megerősödik, egyes hegyeinkben viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és plusz 5 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztető jelzése szerint vasárnap hajnaltól folyamatosan erősödik, délig pedig viharossá is fokozódik az Észak-Dunántúlon, illetve a Dunakanyarban és a budai hegyekben az északnyugati szél. A legerősebb lökések általában óránkénti 70–80 kilométeres sebességet is elérhetik.

The post Havas eső, ónos eső, viharos szél – választék a hétvégére first appeared on 24.hu.

Related posts

Dél-Korea csak a B válogatottját küldte el a kézilabda-világbajnokságra

MOCOHU

500 millió LinkedIn-profil adatait árulják a hackerek

MOCOHU

Varga Viktor egy vonallal rajzolta meg Totemes csapattársát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This