11.7 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldfideszjelöltMAGYARORSZÁGsimonka györgyválasztás

Simonka György: Nyerhető a Fidesznek ez a körzet, de nem velem, nem indulok itt

Ma este Dél-Békésben, a Fidesz választókerületi ülésén nem született javaslat a 2022-es országgyűlési választás jelöltjének személyéről – kezdi mai közleményét Simonka György. A Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjét bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolja az ügyészség.

Simonka most azt írja, hogy a jelölt személyéről szóló döntés az országos választmányra vár majd. Szerinte a

közvélemény-kutatás eredménye szerint a Fidesz megnyerheti a dél-békési körzetet, de nem velem. Én már tavaly év elején kértem, hogy ne nekem kelljen jelöltként indulnom a választáson, hisz akkor az elkövetkező kampány nem szólna másról, mint a folyamatban levő bírósági eljárásról. Ez sem a közösségünknek, sem a családomnak nem hiányzik. Egyébként a családom ultimátum elé is állított. A mai napon a választókerületünk grémiuma nem tudott dönteni, ezért az országos választmányra bízzuk a legrátermettebb személy kiválasztását.

Azt ugyanakkor megjegyzi a képviselő, hogy az ő neve is szerepel „a jelöltek között – amit ezúton is tisztelettel megköszönök mindenkinek – mégis úgy döntöttem, hogy szeretnék megfelelni a családom és a pártom elvárásának, így nem jelöltetem magam. Ezzel is hozzá kívánok járulni egy békés átmenethez, egy egységes és erős Fidesz táborhoz, valamint egy markáns győzelemhez.”

A magyarnarancs.hu eközben tudni véli, hogy Erdős Norbert, az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára indul a kormánypárt színeiben a Békés megyei 4. számú választókerületben.

Kapcsolódó
Simonka György: Kétkedve fogadom, hogy a miniszterelnök kevesebbet tud az ügyemről, mint én

Interjút adott a 24.hu-nak a korrupciós bűncselekményekkel vádolt fideszes politikus, aki nem tart attól, hogy börtönbe kerül, bár megviselte az ellene folyó eljárás. Simonka szerint az ügyészek törvénytelenségeket követtek el, és úgy véli, a kormányváltásra készülve vadásztak rá. Szerinte Lázár Jánosnak csöndben kellene maradnia, mert amíg ő szegényebb lett képviselőként, Lázár gazdagabb. Saját vagyoni helyzetéről azt mondja, bankkártyája sincs, a végrehajtás miatt havi 100-200 ezer forint marad a fizetéséből, ami a felesége számlájára megy.

The post Simonka György: Nyerhető a Fidesznek ez a körzet, de nem velem, nem indulok itt first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.08.20.

MOCOHU

Közel egymilliárdos állami támogatás megy el a zárt kapus vízilabda BL-re

MOCOHU

Az asztma nem növeli a súlyos lefolyású COVID-19 kockázatát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This