18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
azonosítatlan repülő tárgygarry nolanMAGYARORSZÁGTudományufó

Ufók maradványait vizsgálja egy amerikai kutató

Garry Nolan, a Stanford Egyetem szakembere egy interjúban azt mondta, vizsgált már olyan anyagokat, amelyek azonosítatlan légi jelenségekhez, köznapi nevükön ufókhoz köthetőek – írja az IFLScience. A kutató a Vice-nak azt nyilatkozta, kifejezetten furcsa objektumokat is tanulmányozott.

Nolan leginkább Ata, az atacamai idegen miatt ismert. 2003-ban a chilei Atacama sivatag egy elhagyott városában egy 15 centiméter hosszú, emberszerű csontvázra bukkantak. A leletet hamar eladták egy spanyolországi gyűjtőnek, az évek során pedig többen is azt állították, hogy a maradvány egy földönkívülitől származik.

Nolan utóbb kollégáival genetikai elemzés alá vetette Atát, és megállapították, hogy nem egy idegen, hanem egy dél-amerikai származású női magzat maradványa. Atának súlyos genetikai mutációi lehettek, emiatt csontösszetétele olyan volt, mint egy hatévesé. A csontváz DNS-ének 2 százaléka nem passzolt az emberi DNS-hez, ennek oka viszont nem az idegen eredet, hanem a minta állapotának romlása lehetett.

Alexyz3d / Getty Images Illusztráció.

A vizsgálatot követően Nolant több amerikai kormányzati szervezet és repüléstechnikai cég is megkereste, hogy elemezzen ufókhoz köthető objektumokat. A szakértő a Vice-nak azt mondta, egyes maradványok nehezen értelmezhetőek.

Mint kiemelte, az általa elemzett 10-12 töredék közül kettő kifejezetten furcsa, izotóparányuk nem természetes.

Nolan szerint az objektumok többsége fémdarab, amelyek első ránézésre nem tűnnek szokatlannak. Bárhol tanulmányozza azonban az ember az objektumokat, a fém összetétele eltérő, az anyag nem egységes.

Az egyik ilyen maradvány egy furcsa magnéziumdarab, amelyet állítólag 1957-ben találtak egy brazíliai légi szerencsétlenség helyszínén. Az esetre az ufóhívők Ubatuba-eseményként hivatkoznak. Amikor Nolan az esemény két eltérő mintáját elemezte, megállapította, hogy azok nagyban eltérnek egymástól. Az elsőben az izotópok aránya olyan volt, mint amilyen a földi magnéziumtól elvárható, a másodikban viszont a ráta nagyon szokatlannak bizonyult. A szakember hozzátette, lehetséges ilyen arányt elérni a magnézium befolyásolásával, a kérdés az, hogy mi szükség lenne erre.

The post Ufók maradványait vizsgálja egy amerikai kutató first appeared on 24.hu.

Related posts

Felfoghatatlan összegért kelt el egy régi Super Mario

MO.CO.HU

Azt hitte, büntetlenül gyilkolhat hippiket Ázsiában, és majdnem igaza is lett

MO.CO.HU

Baranyi Krisztina ma is felállítaná a ledöntött ferencvárosi BLM-szobrot

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This