8.3 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldfizetésemelésMAGYARORSZÁGmeccsoktatásorbán viktorpdszpszrendeletsztrájksztrájkbizottságválasztás 2022

A tanárok etikából oktatják Orbánt – meccs közben nem hirdetünk végeredményt

Felháborítónak tartja a lépést a Pedagógusok Szakszervezetének  (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) közös sztrájkbizottsága. Mint írták, a Magyar Közlönyben úgy jelent meg a rendelet a 10 százalékos ágazati szakmai bérpótlékról, hogy közben tartanak a sztrájktárgyalások az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Az újabb fordulót december 15-re tűzték ki.

A két szakszervezet visszautasítja ezt az etikátlan magatartást:

meccs közben nem hirdetünk végeredményt!

Mint írták, tisztességes bért követelnek, nem bérpótlékot, de ezt az Orbán-kormány nem értette meg. A pedagógusok előmeneteli és illetményrendszerének bevezetésekor mást ígért, a PSZ és a PDSZ küzd azért, hogy tartsa be eredeti ígéretét, a folyamatosan növekvő mindenkori minimálbért vegye figyelembe a pedagógusok fizetésének kiszámításakor.

A kormány azt sem tartotta fontosnak, hogy pedagógusok ezrei hagyják el a szakmát, a pályakezdők messze elkerülik az iskolákat, óvodákat az alacsony fizetések miatt.

A kormány a 2014-es (101 500 forintos) minimálbérrel mint vetítési alappal fagyasztotta be az illetményeket, az újabb „bérfagyasztó” bérpótlékról szóló rendelkezés további feszültséget okoz:

januártól egy 17 éves fiatal, akinek szakmunkásvizsgája van, ugyanannyit fog keresni, mint egy 14! éve pályán lévő tanítónő, óvónő.

Közben a minimálbér és a garantált bérminimum tovább nő jövőre, de a kormány nem tartja fontosnak, hogy azokat is megbecsülje, akik a gyermekeket, a diákokat oktatják és nevelik. Döntésével a kormány ismét megalázta a közoktatásban dolgozókat. A szakszervezetek nem adják fel, megvárják a meccs végét, ami akár a jövő év tavaszáig is kitolódhat.

Kapcsolódó
Orbán Viktor átverte bérfagyasztó ajánlatát

Hiába a sztrájktárgyalás, tiltakozás, 10 százalékos lesz a pedagógusok fizetésemelése. A Magyar Közlönyben megjelent a rendelet.

The post A tanárok etikából oktatják Orbánt – meccs közben nem hirdetünk végeredményt first appeared on 24.hu.

Related posts

“Kata a társam, aki szeret, kiszolgál” – exkluzív interjú Koncz Gáborral

MO.CO.HU

Gyanús lett az 1500 Ft-os bicikli

MO.CO.HU

Visszájára fordult a sikeres védekezés, nagy bajba került a 23 milliós ország

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This