37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aljakszandr lukasenka atomfegyver krím MAGYARORSZÁG Nagyvilág vlagyimir putyin

Lukasenka atomfegyvereket kér Putyintól, ha a NATO fegyverrendszert telepít Lengyelországba

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy orosz hivatali partnere, Vlagyimir Putyin meghívására a Krímbe készül hivatalos látogatásra – írja az MTI.

Látogatása egyet jelent majd az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félsziget feletti orosz fennhatóság elismerésével, az ENSZ-tagállamok túlnyomó többségével szemben.

Ha már én, az elnök oda (a Krímbe) érkezem, az orosz elnökkel együtt, akkor hallgasson ide, ez mi más lenne, mint elismerés. Ez le van vajazva, ahogyan Oroszországban mondják

– fogalmazott újságíróknak Lukasenka. Szerinte közte és Putyin között nem kérdés, hogy ő a Krímet orosz területnek tekinti.

Oroszország 2014 márciusában kebelezte be a Krím-félszigetet, miután katonai intervenciót hajtott végre, és népszavazást írt ki, amelynek a törvényességét sem Ukrajna, sem a nyugati nagyhatalmak nem ismerték el.

A hivatalos látogatás időpontjáról Lukasenka nem beszélt, mondván, hogy a Kreml döntésére vár.

Az interjúban a fehérorosz elnök azt is közölte, hogy atomfegyvereket fog kérni Vlagyimir Putyintól, amennyiben a NATO ilyen fegyverrendszereket vonultat fel a szomszédos Lengyelország területén.

The post Lukasenka atomfegyvereket kér Putyintól, ha a NATO fegyverrendszert telepít Lengyelországba first appeared on 24.hu.

Related posts

A sarkvidéken indít olajprojektet Oroszország

MO.CO.HU

„Éhen halnak a gyerekeink!” – évtizedek óta nem vonult ennyi dühös kubai az utcákra

MO.CO.HU

Exatlon: Szabó Franciska sírva ordított a társaival, majd ököllel ment az ajtónak

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status