7 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
állampolgárBelföldfideszkanadakormányváltásMAGYARORSZÁGmárki-zay péternerrómatanár

Márki-Zay Péter: Kanadai állampolgár is vagyok

Makón tartott lakossági fórumot Márki-Zay Péter, az ellenzék közös kormányfő-jelöltje. A kérdéseket megelőző beszédében arról beszélt a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy kormányváltás esetén

nem lesz politikai tisztogatás.

Ez azért lesz így, mert – mint mondta- túl szegény ez az ország, hogy elküldjék azt, aki ért ahhoz, amivel foglalkozik. A „tolvajokat viszont bíróság elé állítjuk”- tette hozzá.

Ezek után Márki-Zay a fideszes képviselőket – akik ma megszavazták a gyermekvédelmi népszavazást – aberráltaknak és bűnözőknek nevezte.

Amikor a romák felzárkóztatásáról kérdezték Márki-Zayt, azt mondta: amikor Kanadában élt, megtapasztalta, milyen kisebbségben lenni, hiszen akkor ő bevándorlónak számított, és bár tudott angolul, akcentusa volt, tudták, hogy külföldi. A témáról szólva mondta azt:

Kanadai állampolgár is vagyok.

Erről épp a 24.hu számolt be elsőként:

Kapcsolódó
„Látszott rajta, hogy felfelé néz” – Márki-Zay Péter a kakukktojás, aki elkapná Orbánt

Volt SZDSZ-szimpatizáns, majd a KDNP-re és az LMP-re is szavazott. Tizennégy éve kanadai állampolgár is, és 2014-ben majdnem alakított egy pártot. Márki-Zay Péter hosszú útja a miniszterelnök-jelöltségig. Portré.

Szerinte ugyanakkor a romák elleni előítéletek megszüntetése egyrészt a szív kérdése is. Ugyanakkor stratégiai ügy is, hogy a romák egyenjogúságát biztosítsák, mert 2050-re lehetséges, hogy akkor megszülető gyerekek fele roma lesz. „A haza sorsa megpecsételődött, ha nem tudjuk őket felemelni, ez stratégiai ügy.”

Márki-Zay ezúttal is egymilliós jutalmat ajánlott annak, aki bizonyítékkel leplezi majd le a Fidesz esetleges választási csalásait. Arról is beszélt az ellenzéki politikus, hogy kormányváltás esetén jelentős fizetésemelést kell adni a rendőröknek, a pedagógusoknak, az egészségügyi szakdolgozóknak. “Annyit, amennyi megállítja az elvándorlást.” Hozzátette: amíg a Tescoban egy árufeltöltő többet keres, mint egy tanár, addig lesz elvándorlás. Megjegyezte: ő egy átlagemelést tervezne, de külön jutalmat is adna, aki “részt vesz a cigányok felzárkóztatásában.” Szerinte az is jó lenne, ha a gyerekek ne könyvekkel zsúfolt táskákkal mennének iskolákba, hanem csak egy tablettel.

The post Márki-Zay Péter: Kanadai állampolgár is vagyok first appeared on 24.hu.

Related posts

A Momentum is Ungár Pétert támogatja Szombathelyen

MOCOHU

Orbán nem megy el a pedofiltörvényről szóló EP-vitára

MOCOHU

A magyar hétpróbázó csomagja nem érkezett meg a világbajnokság helyszínére

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This