15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
GazdaságHiteljövedelemMAGYARORSZÁGmegtakarításprovident

Friss felmérés: A magyarok 27 százalékának nem marad tartaléka hó végére

A magyarok 12 százaléka egy évig bírná ki jövedelem nélkül – közölte a Provident Pénzügyi Zrt. kedden az MTI-vel az anyavállalata megbízásából készült felmérés alapján.

A válaszadók 45 százaléka úgy érzi, hogy anyagi helyzete nem változott, 24 százalékuk szerint javult, 27 százalékuk szerint pedig rosszabbodott.

A Provident Zrt. szerint az adatok pozitív trendről tanúskodnak, hiszen tavaly ugyanerre a kérdésre még csak a megkérdezettek 19 százaléka válaszolta azt, hogy javult az anyagi helyzete. Viszont a megkérdezett magyarok 27 százaléka arról számolt be, hogy az elmúlt évben nem tudott félretenni hó végén.

Az elmúlt egy évben a magyarok 32 százaléka kért kölcsön vagy vett fel személyi hitelt valamilyen forrásból, ezen belül 15 százalék azok aránya, akik banktól vagy pénzintézettől kaptak hitelt, a többiek családtagoktól, barátoktól kértek kölcsön.

A felmérésben Magyarország mellett tíz másik ország vett részt. A vizsgált kelet-európai országok közül Romániában volt a legrosszabb a félrevetők aránya. Ott a válaszadók 34 százaléka mondta azt, hogy nem tud spórolni. A legjobban a csehek állnak, ahol mindössze 18 százalék azok aránya, akiknek nincs lehetőségük félretenni a keresetükből.

The post Friss felmérés: A magyarok 27 százalékának nem marad tartaléka hó végére first appeared on 24.hu.

Related posts

Exit poll: a zöldek és a szocdemek is megőrizték első helyüket a német tartományi választásokon

MO.CO.HU

Victoria Beckham videóval köszöntötte 10 éves lányát

MO.CO.HU

A Vatikán könyvet írt arról, hogyan kell használni a mesterséges intelligenciát

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This