4.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldellenzékgyurcsány ferenckampányMAGYARORSZÁGmárki-zay péter

Gyurcsány Ferenc: Márki-Zay Péter a kapitány, de elsősorban a saját jelöltjeinkre koncentrálunk

Gyurcsány Ferenc kedden egy rövid Facebook-posztot, amelyben akad pár figyelemre méltó elem.

Kiderül belőle az, hogy a DK elnöke szerint a pártok elsősorban saját jelöltjeikre koncentrálnak majd a kampányban, azaz – következik ebből – csak ezután következik Márki-Zay Péter kormányfői kampánya. A közlés egész pontosan így hangzik:

Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket. Ehhez alkalmazkodunk mi is. Én is. Megállapodtunk, hogy vigyázunk egymásra, megállapodtunk, hogy a DK, ahogy a többi párt is, elsősorban egyéni jelöltjeink segítésére koncentrál. Ezen túl azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt ő, a közös jelölt ezt kéri. Mert ő a kapitány. Mi ehhez tartjuk magunkat.

A posztban arról is ír, hogy az „ellenzék győzelmét kívánjuk a hazának. Azt, hogy Márki-Zay Péter legyen a miniszterelnök.

A választási kampány a politika izgalmas sűrítménye. Sikeréhez több minden kell. Egyebek mellett fegyelem. A miniszterelnök-jelölt vezet bennünket. Egyeztetés van, nyilvános vita nincs. Mert a küzdelem végső szakaszában nem beszélgetünk, nem értelmezünk, hanem harcolunk. Szerintünk ez fontos szabály.

Kapcsolódó
„Látszott rajta, hogy felfelé néz” – Márki-Zay Péter a kakukktojás, aki elkapná Orbánt

Volt SZDSZ-szimpatizáns, majd a KDNP-re és az LMP-re is szavazott. Tizennégy éve kanadai állampolgár is, és 2014-ben majdnem alakított egy pártot. Márki-Zay Péter hosszú útja a miniszterelnök-jelöltségig. Portré.

The post Gyurcsány Ferenc: Márki-Zay Péter a kapitány, de elsősorban a saját jelöltjeinkre koncentrálunk first appeared on 24.hu.

Related posts

Soros György: Tragikus hiba milliárdokat önteni Kínába

MOCOHU

Szőke Zoltán szerint ha Berényi Miklósok rohangálnának az utcán, bajban lenne a világ

MOCOHU

Ismét Magyarország legszabadabb embereit keresi a TASZ

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This