18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
clippygem gézaMAGYARORSZÁGmicrosoftTechwindowswindows 11

A Microsoft feltámasztotta Gem Gézát

A Microsoft játékos módon lengette be még nyáron, hogy szívesen feltámasztaná a sokak számára kedves, másoknak inkább idegesítő Clippy-t (magyarul Gem Géza), aki az Office Segéd (Agent) funkció egyik ismert figurája volt hajdanán. A redmondi cég Twitter profilján tett közzé egy felhívást, hogy ha a bejegyzés több mint 20 ezer kedvelést kap, akkor „Gem Géza” elnyeri méltó helyét az emojik Valhallájában, és róla lesz formázva az Office programok gemkapcsot ábrázoló hangulatjele.

Mivel a 20 éve „kirúgott” szemöldökös gemkapocs visszatérésére indított poszt már két óra alatt 30 ezer lájkot gyűjtött össze, így a redmondi cégnek állnia kellett a szavát. Ennek mostanra lett látható eredménye: a Windows 11 novemberi kumulatív frissítése egy rakat új emojit tartalmaz, köztük a gemkapcsot is. Clippy tehát ugyan visszatért, egyelőre egy emotikon formájában.

Clippy először az Office 97-ben tűnt fel Office Segédként, hogy segítséget nyújtson és tippeket adjon a felhasználóknak. Pályafutása nem volt hosszú, a 2001-es Office XP-ből már kivették, ekkor egy külön blogbejegyzésben is elbúcsúzott tőle a Microsoft.

Microsoft
Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Lemondott a Twitter-vezér
  • Imádják a kínaiak az iPhone 13-at
  • Törvénnyel leplezné le Ausztrália az internetes trollokat

The post A Microsoft feltámasztotta Gem Gézát first appeared on 24.hu.

Related posts

Sopront megmentette a Rongyos Gárda

MO.CO.HU

Halomra ölik az őshonos állatokat Ausztrália macskái

MO.CO.HU

A hiányzás oka: „szülői féltés” – kivehetik a döntést a családok a kormány kezéből

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This