6.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dézsi csaba andrásKözéletMAGYARORSZÁGpartizán

Szijjártó Péter lakásában néha nem volt villany, amikor nála pecózott Dézsi Csaba András

Interjút adott a Partizánnak Győr fideszes polgármestere. Dézsi Csaba András, aki a 2019-es önkormányzati választás után váltotta az orgiabotrányba keveredett Borkai Zsoltot, évtizedek óta Győr ismert közéleti figurája: helyi politikusként és kardiológusként is komoly múltja van a városban.

Dézsi az interjúban elmesélte, hogy annak idején „Szájer Jóska” felkérésére vállalta, hogy a Fidesz jelöltjeként elindul az 1994-es országgyűlési választáson.

Sokszínű volt a párt, a fiatalok tudtak választani, hogy miért szimpatikus neki a Fidesz

– mesélte a politikus, aki már akkoriban is egészségügyi témájú jegyzetekkel jelentkezett a helyi újságban, a Kisalföldben, így sokan megismerhették a nevét. Bár a felkérést lelkesen elvállalta, mégis csak harmadik lett, így végül csak az őszi önkormányzati választáson jutott mandátumhoz a városi képviselőtestületben.

Önkormányzati fideszes vezetőként viszont ő indította el Szijjártó Péter karrierjét. Utcabeli szomszédként felírta a fiatal egyetemista nevét a pártlistára, Szijjártó így szerzett győri képviselői mandátumot. A mostani külügyminiszterről azt mesélte, hogy ma is „hatékony kapcsolat a kormány felé”, bár Győr lobbistájának nem nevezné, de ha kormánytámogatásra van szüksége a városnak, akkor kikéri a véleményét.

Dézsi azt is elmesélte, hogy 2002 után, amikor először indult a polgármesteri posztért és vesztett, Budapestre kezdett járni, hogy Merkely Bélánál tanuljon a szívkatéter használatáról.  Ebben az időszakban Szijjártó Péter budapesti lakásában szállt meg hetente egy estére.

Nem albérlet, inkább ágybérlet volt

– mondta Dézsi, aki azt is felelevenítette: volt olyan eset is, hogy a lakásban kikapcsolták az áramot, mert nem volt befizetve a számla.

Szereztem egy gyertyát.

Egykori mesteréről, Merkely Béláról azt mondta, nagyon kiemelkedő ember, nála sokkal magasabb pályán mozog a kardiológiában, de tény, hogy mostanában sokan a kormány propagandájával azonosítják.

Mint mondta, biztos benne, hogy ez „az embernek romol a nimbuszán”, de azért vállalja be, mert azt szeretné hitelesen kommunikálni, hogy az emberek menjenek el beoltatni magukat, mert az oltás megmentheti az életüket.

Az, hogy a plakát bizony rétegekben másként csapódik le. Amennyiben azt mondja a plakát, hogy Magyarország működik.. az emberek azt mondják, hogy ez egy kormánypropaganda.

Nem a Merkely Bélával van a baj, hanem azokkal, akik a plakátot megszerkesztették, rosszul mérték fel, hogy a társadalom bizonyos köreiben másképp fordították le az üzenetet, és visszatetszést keltett ahelyett, ha arra motiválta őket, hogy elmenjenek beoltatni magukat.

Dézsi szerint ez a kommunikációs hiba volt, bár azt is látja, hogy a politika használta Merkelyt, hiszen „a politika minden eszközt használt, amit lehet”.

The post Szijjártó Péter lakásában néha nem volt villany, amikor nála pecózott Dézsi Csaba András first appeared on 24.hu.

Related posts

Ütötték, rúgták a rabokat egy olasz börtönben, óriási felháborodást okozott a nyilvánosságra került felvétel

MOCOHU

Az északi hegyekben havazásra, a Dunántúlon kiadós esőre számíthatunk

MOCOHU

Hódi Pamela nem hitte el, hogy a lánya mennyire hasonlít a férjére

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This