37.5 C
Budapest
May 21, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adókalkulátor izer norbert kisvállalati adó kiva kkv MAGYARORSZÁG pénzügyminisztérium Üzleti tippek vállalkozás

Így spórolhatnak a kkv-k az adón

A PM adóügyi államtitkára az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg 68 ezer cég kivázik. Ők jövőre az egy százalékpontos adócsökkentéssel összességében 10 milliárd forintot spórolhatnak. Ez az összeg várhatóan még tovább nő, mert valószínűleg többen választják majd a kivát, hiszen több tízezer olyan vállalkozás van, amely jobban járna ezzel az adózási formával.

Izer Norbert hozzátette, hogy a most frissített kiva-kalkulátor éppen ezeket a cégeket segíti. Kiszámítja, ugyanis, hogy mennyi közterhet lehet megtakarítani ezzel az egyszerű adózási móddal.

Kapcsolódó
Jövőre hiába fizet valaki magasabb kataadót, csak a minimálbérnél kevesebbre lesz biztosítva

Legalábbis a parlament előtt lévő törvényjavaslat szerint ez várható.

Jövőre a 10 százalékos kiva kiváltja a 9 százalékos társasági adót, illetve a 13 százalékos szociális hozzájárulási adót, egyben adózatlanul hagyja a vállalkozásnál maradó nyereséget. A kisvállalati adó az Európai Unió legversenyképesebb adófajtája, amellyel nemcsak az érintett cégek járnak jól, hanem az egész ország is, hiszen beruházásra és foglalkoztatásra ösztönöz – szögezte le Izer Norbert.

A kiva választását a jelentős bérköltséggel rendelkező cégeknek, mint az informatikai, mérnöki, tanácsadási, oktatási, egészségügyi ágazat szereplői, illetve a nyereségüket visszaforgató, növekedni képes vállalkozásoknak érdemes megfontolni.

A kalkulátor 10 perc alatt kiszámítja, hogy a kisvállalati adó választásával mennyi adót spórolhat meg a cég jövőre. 50 foglalkoztatottig választható a kiva, és a vállalkozás mindaddig a kisvállalati adó hatálya alatt maradhat, amíg a foglalkoztatottak száma nem haladja meg a 100 főt. A belépési értékhatár hárommilliárd forint, de mindaddig a kivában maradhat a társaság, amíg el nem éri a hatmilliárd forintos bevételt.

The post Így spórolhatnak a kkv-k az adón first appeared on 24.hu.

Related posts

Sikoltozva kértünk segítséget, teljes volt a zűrzavar – Megszólalt a buszbaleset egyik utasa

MO.CO.HU

Szivárogtató ex-alkalmazott: azonnal fel kell lépni a Facebookkal szemben

MO.CO.HU

Rakéta csapódott be Kárpátalján

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status