5.8 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dél-afrikakét év alatti gyerekkórházban ápoltakkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágomikronvariáns

A kórházban ápoltak 10 százaléka két év alatti gyerekből áll a koronavírus új varriánsának epicentrumában

Dél-Afrikában a koronavírus omikron variánsának megjelenése következtében egyre több gyerek kerül kórházba – írja a Bloomberg. Az új változat okozta megbetegedések miatt kórházba került betegekt 10 százaléka két év alatti gyermek. Ezt mutatták ki az új variáns epicentrumának számító Tshwane városban.

Igaz, ez hasonlít a harmadik hullám során tapasztaltakhoz, amikor a delta variáns sújtott le az országra. Továbbá az is szerepet játszhat a jelenség kialakulásába, hogy a szülők elővigyázatosságból inkább helyezik el kórházban a gyerekeiket, ahelyett, hogy az otthoni gyógyulást választanák.

A helyi hatóságok közlése szerint a kisebb gyerekek immunrendszere még nem fejlődött ki érdemben, hogy hatékonyan ellen tudjon állni a fertőzésnek, így ők mindenképpen a magasabb kockázatú korcsoportba esnek. De azért is aggasztó, mert az ilyen korban lévő gyerekek még nem kaphatnak oltást, ezért sokkal kitettebbek a fertőzésnek.

The post A kórházban ápoltak 10 százaléka két év alatti gyerekből áll a koronavírus új varriánsának epicentrumában first appeared on 24.hu.

Related posts

Buktató az állásinterjún: nem lehet rákérdezni az oltásra

MOCOHU

Több nyugati ország átmenetileg bezárja kabuli nagykövetségét

MOCOHU

Egy nap alatt tizeneggyel nőtt a lélegeztetőgépre kerülők száma, elhunyt 10 beteg

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This