14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
agrárminisztériumbige lászlóKözéletMAGYARORSZÁGnagy istvánnitrogénművek zrt.

Agrárminiszter: kiszámoljuk, mennyi pénzzel károsította meg a magyar gazdákat Bige László

Az Agrárminisztérium (AM) most azon dolgozik, hogy számszerűsítse, mennyi pénzzel károsította meg Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa a magyar gazdákat – közölte Nagy István tárcavezető a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnökével tartott közös hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az agrárminiszter hangsúlyozta: megvédik a magyar gazdákat és fogyasztókat a tisztességtelen vállalkozóktól. Mint elmondta, Bige László komoly csapást mért a magyar mezőgazdaságra, cége – piaci helyzetét kihasználva – mesterségesen emelte a műtrágya árát, a mostani egyébként is magas világpiaci árak mellett, így annak költsége az előző évekhez képest a négyszeresére növekedett.

Nagy István szerint Bige László ezzel nemcsak piaci szabálytalanságot tett, hanem „megbocsáthatatlan etikai vétséget” is elkövetett, amellyel minden magyar vásárlót megkárosított, hogy extraprofithoz jusson.

Az AM határozottan kiáll azért, hogy a gazdálkodókat és a magyar családokat senki se károsítsa meg saját profitnövekedése érdekében

– hangoztatta.

Nagy István a hétvégén már egy videóban is nekiment Bige Lászlónak.

Bige, illetve cégcsoportja évek óta a hatóságok össztűzében áll, legutóbb kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint vesztegetés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, és nem ez az egyetlen vesztegetési ügy, amivel szorongatják a milliárdost. Bige az elmúlt hónapokban egyre nyíltabban állt az előválasztás, illetve az ellenzék mögé, nemrég a vállalkozó úgy nyilatkozott, annyi támogatást ad az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, amennyit kér. A műtrágyakirály birodalmáról és hányattatásairól részleteket itt és itt olvashat.

A Nitrogénművek Zrt.-t 14 milliárd forintra bírságolta kartellezésért októberben a Gazdasági Versenyhivatal, miközben a KITE  Mezőgazdasági Zrt., Csányi Sándor OTP-vezér agrárbirodalmának legnagyobb cége megmenekült a kartelltagokat sújtó, milliárdos büntetéstől. A Partizán Spartacus című műsorában Bige László a versenyhivatal gigabírsága kapcsán úgy fogalmazott, hogy nincs köze a valósághoz, politikai ügyről van szó, tönkre akarják tenni őket. „Ez a kormánynak egy gazdaságvédelmi akcióterve, amiben úgy gondolják, hogy eljött az ideje annak, hogy minket tönkretegyenek és aztán elosztanak egymás között.”

The post Agrárminiszter: kiszámoljuk, mennyi pénzzel károsította meg a magyar gazdákat Bige László first appeared on 24.hu.

Related posts

Csobánka polgármestere az óratorony megmentését kérte a falutól születésnapjára

MO.CO.HU

Vera Wang 72 éves lett, pedig a szülinapi fotóján 25-nél nem néz ki idősebbnek

MO.CO.HU

Videón a sarkvidék nappali éjszakája

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This