23.6 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hollandiakoronavíruskoronavírus hírekMAGYARORSZÁGNagyvilágomikronomikron variáns

Kereket oldott két koronavírusos egy holland karanténhotelből, ahol az omikronnal fertőzötteket helyezik el

Megszökött két ember Hollandiában egy karanténhotelből, a határrendőrség vasárnap fogta el őket egy Spanyolországba induló légijáraton – közölték a helyi hatóságok.

A pár egy olyan szállodából oldott kereket, ahol a Dél-Afrikából érkezett, koronavírusra pozitívan tesztelt embereket helyezik el, akiknél egyébként a SARS-CoV-2 omikron nevet kapott új variánsát is kimutatták, írja az MTI.

A szökevényeket a rendőrség átadta az egészségügyi szerveknek, azok pedig ismét haladéktalanul karantén alá helyezték a párost.

Egy holland hatósági szóvivő korábban közölte, hogy a karanténhoteleknél a rendőrség és egyéb biztonsági erők látnak el őrszolgálatot. Oka van a biztonsági intézkedéseknek – tette hozzá az illetékes. A pár szökését megelőzően néhány órával Hugo de Jonge holland egészségügyi miniszter leszögezte, hogy a hatóságok biztosítani fogják a vesztegzárelőírások betartását.

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) vasárnapi jelentése szerint 13 fertőzöttnél mutatták ki az új koronavírus omikron variánsát a Dél-Afrikából pénteken Amszterdamba érkezett repülőgép utasai közül. A 624 utasból érkezéskor egyébként 61 embernek lett pozitív a koronavírustesztje.

A fertőzötteket egy Amszterdam közelében lévő őrzött hotelben szállásolták el, ahol legalább öt napig kell maradniuk. Azoknak az utasoknak, akiknek a tesztje negatív volt, ugyancsak öt napig önkéntes karanténba kell vonulniuk. Ellenőrizni fogjuk, hogy valóban tartják-e magukat a szabályokhoz – jelentette ki de Jonge újságíróknak nyilatkozva.

The post Kereket oldott két koronavírusos egy holland karanténhotelből, ahol az omikronnal fertőzötteket helyezik el first appeared on 24.hu.

Related posts

Lakóházra támadtak az oroszok Donyeckben, öten meghaltak

MOCOHU

Elsüllyedt egy szállodahajó Brazíliában

MOCOHU

Babos döntőt játszhat a visszatérése utáni első versenyen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This