6.1 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-Stílusfogadj örökbe!MAGYARORSZÁGpedigree

Fogadj örökbe, de előbb gondold át, mivel jár! (X)

Európában a házi kedvencek száma 50 millióra tehető, míg a gazdátlan állatok száma 100 millió. Magyarországon a becslések szerint 25-30 ezer kutya élhet menhelyeken vagy állatvédők gondozásában. A Pedigree fontosnak tartja a felelős örökbefogadást, és célja segítséget nyújtani abban, hogy minden otthon nélkül élő kutya gazdára találjon.  

A Rex Kutyaotthon Alapítvány napi szinten 250 kutyát lát el, működésének 30 éve alatt több mint 10 000 kutyát adott örökbe. A Noé Állatotthonban jelenleg közel 500 kutya él, és évente 500 kutya talál gazdára. A menhelyeken élő kutyák nagy része sérült, elhagyott vagy bántalmazott állat, ezért adoptálás előtt komoly rehabilitációs programokon esnek át. A legtöbb kutya általában egy-két évet tölt a menhelyen, de az idősebb kutyák számára gyakran kevés az esély az örökbefogadásra.

Fogadj örökbe felelősen!

A legtöbben azért fogadnak menhelyről örökbe kutyát, mert jót szeretnének tenni. Egy kutya beszerzése vagy örökbefogadása azonban nagy felelősség, az életünk számos aspektusára hatással lehet. Életmódunkhoz és pénztárcánkhoz igazodva kell a kutyával kapcsolatos vágyunkat megfogalmaznunk, át kell gondolnunk, hogy mennyi időt és energiát fogunk tudni a kutyának szentelni, mekkora lesz a kutya élettere, esetleg időnként hosszabb időre elutazunk-e.

Érdemes többször elmenni a menhelyre, hogy ismerkedjünk a kiszemelt kutyával. Kérdéseket tehetünk fel a kutya egészségi állapotáról, koráról, viselkedéséről, szokásairól. Ugyanakkor a menhely arra lesz kíváncsi, hogy alkalmasak vagyunk-e örökbefogadó gazdának. Nem csak személyiségünket, hanem döntésünk határozottságát is vizsgálják, de információt kérnek a kutya leendő körülményeiről is.

Az örökbefogadás leginkább a fiatal korosztálynál népszerű, és legkevésbé az idősebb korosztály tart kutyát, pedig a kutyáknak számos pozitív fizikai és mentális hatása van. Mozgékonyabbá tesznek minket, jobb kedvre derítenek, társaságot nyújtanak, összességében hozzájárulnak a jól-létünkhöz, és feltétlen szeretetet adnak. Felelős gazdává váláshoz[i] viszonozzuk a kutyák szeretetét, törődjünk velük nap mint nap, etessük és ápoljuk őket, alakítsunk ki számukra saját alvóhelyet, szánjunk időt a velük való rendszeres mozgásra, sétákra, vigyük őket állatorvoshoz, valamint gondoljunk az ivartalanításra is.

ETESD A JÓT!

Vajon segíthetnek a kutyák abban, hogy jobb emberekké váljunk? Mi a PEDIGREE®-nél hiszünk abban, hogy képesek rá.

Feltétel nélkül szeretnek, feltöltenek és emlékeztetnek minket arra, hogy a lehető legjobban éljük meg a mindennapjainkat. Ehhez viszont az is szükséges, hogy ők is jól érezzék magukat. A PEDIGREE® kiegyensúlyozott táplálkozást biztosító állateledelek széles választékával segít gondoskodni kedvenceinkről, hogy a kutyák a legboldogabb és legegészségesebb életüket élhessék. Háláljuk meg a leghűségesebb társunk szeretetét!

The post Fogadj örökbe, de előbb gondold át, mivel jár! (X) first appeared on 24.hu.

Related posts

A magyar rulett

MOCOHU

Félmillió forint jár a balatondericsi bolti rablás nyomravezetőjének

MOCOHU

Két újszülöttet segítettek világra a celldömölki mentők pár órán belül

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This