14 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
állatvilágkutyalabradorMAGYARORSZÁGTudományzöldövezet

Reménytelen esetnek hitték a kóbor kutyát, kiderült, hogy rendkívül tehetséges

Bailey-t, az egykori kóbor labradort rakoncátlannak, nevelhetetlennek, antiszociálisnak, durvának és makacsnak hitték. Úgy tűnik, az állatot megmentői félreismerték, a kutya ugyanis nagyon tehetségesnek bizonyult, és hamarosan elkezdheti segíteni a tűzoltók munkáját – írja az Indy100.

Bailey a Dogs Trust állatjóléti szervezet loughborough-i központjába került. Eleinte gondozói attól tartottak, hogy nem lehet vele mit kezdeni, később azonban kiderült, hogy elképesztően tehetséges az elrejtett játékok megtalálásában. A csoport ezért felhívta a vészhelyzeti szolgálatok figyelmét, hátha valamelyik szervezetnek szüksége van egy mentőkutyára.

A labrador így jutott el az Essex megyei tűzoltó- és mentőszolgálat felmérésére, a kutyát pedig egy nap után fel is vették.

Graham Currie kiképző szerint Bailey rettenthetetlenlen, és olyan fürge, mint egy havasi kecske. A labrador retrievereket ritkán alkalmazzák mentőkutyaként, mivel általában túlságosan szeretik a táplálékot, és emiatt könnyen elterelődik a figyelmük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Essex Fire Service (@ecfrs) által megosztott bejegyzés

A felkészítés után Bailey egyike lesz annak a 20 kutyának, amelyek az Egyesült Királyság városi keresési és mentési csapatait segítik. A labrador emellett az ország nemzetközi egységéhez is csatlakozik majd, a csoport külföldön szokott részt venni bevetéseken.

Currie szerint a kiképzés harmadik napján már 95 százalékig biztos volt benne, hogy Bailey tökéletes választás lesz. A kutya a többi labradorral szemben kitartó, és nem mohó. A 18-24 hónapos Bailey Jarvis, egy nyolcéves angol cocker spániel helyét fogja átvenni, amikor az visszavonul a szolgálattól.

Currie úgy véli, a labrador az egyik legtehetségesebb metőkutya, amellyel valaha találkozott. Az ebek felkészítése akár három évig is tarthat, Bailey viszont már jövő áprilisban munkába állhat.

The post Reménytelen esetnek hitték a kóbor kutyát, kiderült, hogy rendkívül tehetséges first appeared on 24.hu.

Related posts

Két ajánlat érkezett a Lánchíd felújítására, épp azoktól, akiket megfenyegetett a kormány

MOCOHU

Két telitalálatos szelvény is van a Skandináv lottón

MOCOHU

Megvan a végső szám, mennyien buliztak a 2022-es Szigeten

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This