12.3 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
friss hírkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágnépszavazássvájc

Támogatták a svájci népszavazáson a védettségi igazolvány bevezetését

A svájciak többsége támogatta a védettségi igazolvány bevezetéséről rendelkező törvényt a vasárnap rendezett népszavazáson – írja az MTI. A népszavazást viharos kampány előzte meg, és a rendőrség vasárnap újabb tüntetésektől tart.

A gfs.bern közvéleménykutató-intézet előzetes adatai szerint a törvényt a szavazók 63 százaléka támogatta. Az igazolványt ellenzők kezdeményezésére kiírt népszavazást akkor tartották, amikor az új koronavírus omikron nevű variánsát felfedezték, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) “aggasztónak” minősített, és az egész világon veszélyhelyzet állt ismét elő.

A svájciak 61 százaléka támogatta egy másik népszavazáson, hogy az ápolók kapjanak megfelelő juttatást. A két népszavazást egy olyan időszakban tartották, amikor október közepe óta ismét fellángolt a járvány. Más országoktól eltérően azonban a kormány egyelőre elutasította az országos szintű korlátozások szigorítását, arra hivatkozva, hogy viszonylag kevés Covid-19-ben szenvedő beteg (20 százalék) foglalja el a kórházak intenzív osztályának ágyait.

A svájci lakosság többsége azonban határozottabb intézkedéseket követel. A SonntagsBlick című lapban megjelent felmérés szerint a megkérdezettek mintegy kétharmada azt akarja, hogy csak a beoltottak, illetve a betegségen átesettek éljenek korlátozások nélkül, és valamivel több mint a felük támogatja a kötelező védőoltást.

The post Támogatták a svájci népszavazáson a védettségi igazolvány bevezetését first appeared on 24.hu.

Related posts

Megszűnik a UPC Wi-Free szolgáltatása

MOCOHU

Tökéletes védettséget kapott a világ legtöbbször ellopott műalkotása

MOCOHU

Még a jövő héten is kitart a nyár

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This