6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fertőzéshorvátországkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágszlovénia

Csökkent az fertőzöttek száma Magyarország szomszédjainál

Enyhén csökkent az új koronavírussal fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma az elmúlt egy héten Horvátországban és Szlovéniában – derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

A valamivel több mint négymillió lelket számláló Horvátországban az elmúlt 24 órában 3339 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben 64-en haltak meg. Kórházban 2538 beteget ápolnak, közülük 330-an vannak lélegeztetőgépen. Az országban eddig 2 millió 174 ezer 631-en kaptak védőoltást, közülük 1 millió 930 ezer 331-en már a második adagot is felvették.

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint éppen “az oltatlanok nagy halmaza adott életet a vírus új törzsének”. Hozzátette ugyanakkor, hogy az új vírusvariáns megfékezésére is hatékonyak az általános járványügyi szabályok, így a távolságtartás, a maszk viselése, a fertőtlenítés, a szellőztetés és a nagyobb összejövetelek kerülése.

A szomszédos Szlovéniában vasárnapra 1478 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a fertőzés következtében 23 beteg halt meg. Kórházban 1140 beteget ápolnak, közülük 285-an vannak intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 millió 229 ezer 116-an kaptak védőoltást, közülük 1 millió 146 ezer 403-an már a második adagot is felvették.

Szlovén járványügyi szakemberek szerint tekintettel arra, hogy az országban a lakosság mindössze 54 százaléka kapta meg valamelyik vakcina mindkét adagját, és a másik fele nincs beoltva és nem is került kapcsolatba a vírussal, a járványhelyzetet nem lehet “stabilnak” nevezni.

The post Csökkent az fertőzöttek száma Magyarország szomszédjainál first appeared on 24.hu.

Related posts

A sarkvidéket is bekebelezné az orosz medve

MO.CO.HU

Az üléséhez szigszalagozták a repülőn, ráadásul történelmi összegű bírságot is fizethet

MO.CO.HU

Lehetséges, hogy akkor kezdődött Páva Zoltán megfigyelése, amikor kiderült, hogy a DK-nak dolgozik a cége

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This