6.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbudapestkarácsony gergelyközlekedésMAGYARORSZÁGpalkovics lászló

Palkovics László hétfő reggelre meghívta Karácsony Gergelyt, hogy beszéljenek a 12 milliárd forintról

Az innovációs és technológiai miniszter, Palkovics László kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét 2021. november 29-én reggel 8 órakor. A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd – szól az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye.

A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti.

Az ITM közleménye azt is tartalmazza: a Budapesten közlekedő emberek érdekében a minisztérium a hétfőre tervezett találkozóval alkalmat teremt a támogatási szerződés véglegesítésére. Eredményes egyeztetés esetén, az aláírás után a tárca a megállapodásban foglaltak szerint gondoskodik a kifizetésről is.

A héten beszámoltunk róla: kedd reggel napvilágot látott, hogy a hét második felében akár az egész fővárosban leállhat a tömegközlekedés. A helyzet azért fajulhatott idáig, mert a kormány továbbra sem folyósítja a Fővárosnak az azt megillető 12 milliárd forintos támogatást, aminek hiányában a város vezetése nem tudja finanszírozni a BKV év végi működését. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a héten azt nyilatkozta: 2017 óta 12 milliárd forintot ad évente a közösségi közlekedésre a kormány a fővárosnak. Ez Tarlós István idejében megérkezett augusztus-szeptemberbe. Most még a szerződés sincs meg, és november 25-től lényegében ebből a pénzből kellene finanszírozni a közösségi közlekedés működését, hiszen a magunk részét, a magunk 108 milliárd forintját már átutaltuk.

The post Palkovics László hétfő reggelre meghívta Karácsony Gergelyt, hogy beszéljenek a 12 milliárd forintról first appeared on 24.hu.

Related posts

Portugáliában ismét rekordot döntött a koronavírusos halálesetek száma

MOCOHU

A tudatunk csapdájában (x)

MOCOHU

Gigi Hadid fél évvel a szülés után már vissza is tért a kifutóra

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This