9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddelta variánskoronavíruskoronavírus friss hírekMAGYARORSZÁGmerkely bélanegyedik hullám

Merkely: Közép-Magyarországon már tetőzhet a járvány

Hetek óta stagnál a Semmelweis Egyetem kórházába bekerülő koronavírusos betegek száma, így arra lehet következtetni, hogy Közép-Magyarországon már tetőzik a járvány – mondta Merkely Béla rektor egy konferencián, amelyről a Növekedés.hu számolt be. Országosan azonban nem ez a helyzet, Merkely hozzátette ugyanis, hogy a déli területeken még növekvő a tendencia.

Az orvos hozzátette, hogy jelek szerint a delta variáns esetében 75-80 százalékos oltottságnál lehet megfogni a vírust és Izrael példája bizonyítja, hogy a harmadik oltás segít a negyedik hullám leküzdésében, ha pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy lesz-e ötödik hullám, Izraelt kell figyelni. Ott azzal, hogy az emberek 40-45 százaléka megkapta az emlékeztető oltást, meg tudták fékezni a negyedik hullámot – tette hozzá Merkely.

Elmondta azt is, hogy a Semmelweis Egyetemen nem csak oltanak, hanem továbbra is kezelnek koronavírusos betegeket, és a harmadik hullámban volt egyértelműen a legtöbb betegük- eddig összesen 7242 covidost kezeltek ott.

The post Merkely: Közép-Magyarországon már tetőzhet a járvány first appeared on 24.hu.

Related posts

Azt üzeni az ellenzék Európának, hogy az Orbán-kormány nem egyenlő Magyarországgal

MOCOHU

Futárhüttét nyitottak a Jókai téren

MOCOHU

Áldoktort leplezett le a Szkeptikus Társaság, a neten vásárolta a diplomáit

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This