13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
államcsínyMAGYARORSZÁGNagyvilágoroszországpuccsrinat ahmetovukrajnavolodimir zelenszij

Zelenszkij: puccsra készülnek Ukrajnában december elején

Volodimir Zelenszij kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy egy lehetséges államcsíny előkészítéséről tájékoztatták. Az államfő nem hiszi, hogy azt valóban megkísérlik végrehajtani, de titkosszolgálati értesülések, hangfelvételek szerint december elejére készítik elő ellene az államcsínyt – írta az MTI.

Abba Ukrajna és Oroszország bizonyos képviselői bevonták Rinat Ahmetovot, de az elnök szerint a dúsgazdag ukrán oligarchát felültette a környezete, belekeverték az ügybe. Zelenszkij közölte, nem hagyja el az országot, mint Viktor Janukovics, aki a kijevi Majdan-tüntetések elől Oroszországba menekült és nem fogja csitítani sem a tüntetőket, ahogy Petro Porosenko exállamfő tette. Ő tovább dolgozik hivatalában, és ott várja a tüntetőket.

Volodimir Zelenszkij maratoni sajtótájékoztatójáról az Ukrajinszka Pravda alapján a Kárpát.in.ua azt is megírta, hogy az államfő szerint az ukrajnai államcsínybe egymilliárd dollárt fektetnek.Szerinte az önmagában szégyen Rimat Ahmetovra nézve, hogy be akarják vonni az ukrán állam elleni háborúba, mert nem szabad a saját népe és a nép által megválasztott elnök ellen harcolni.

Előzőleg a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) elnöke arról beszélt, még nyitott a kérdés, lesz-e háború Oroszországgal, de Kijev számára a helyzet nem váratlan. Egy tévéműsorban Olekszij Danilov azt mondta, szerinte Putyin arra számít, hogy januártól erős fagyok lesznek, Ukrajnában energiaválság alakul ki, amit majd a helyzet destabilizálására fognak felhasználni, de az országban a helyzet ellenőrzés van. Mint mondta, a veszély orosz részről mindig fennáll, és fenn is fog állni, amíg Oroszország létezik.

The post Zelenszkij: puccsra készülnek Ukrajnában december elején first appeared on 24.hu.

Related posts

Alig egy nap után máris meghibásodott a hódmezővásárhelyi tram-train

MO.CO.HU

Ismét elmarad a Vipers–FTC női kézilabda BL-meccs

MO.CO.HU

Több millió forint tűnt el egy magyar nő számlájáról, aki bedőlt a csomagküldős SMS-nek

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This