6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldfriderikusz sándorgattyán györgyMAGYARORSZÁGországgyűlési választásválasztás

„Ha szükséges, párttá szerveződünk” – mozgalmat indított Gattyán György

Kicsit jobban foglalkozik a magyar politikával az elmúlt fél évben– mondta Gattyán György a Friderikusz Podcast csütörtök esti adásában. Mint mondta, ez valószínűleg a kornak tudható be, ahogy az is, hogy gondolkozik azon, hogy „ő mivel tud hozzájárulni a magyarsághoz”.

Az elég abszurd, hogy egy magyar üzletembernek félnie kell bármitől

– fogalmazott Gattyán annak kapcsán, hogy nyilváníthat- véleményt politikai kérdésben. Szerinte nem szabad félni, „legyen politikai véleménye nyugodtan egy magyar üzletembernek”.

Az üzletember úgy látja, hogy most két tömb létezik, és „mindkettő sározza egymást”, ám nem foglalkoznak azzal, hogy hogyan lehetne megújítani vagy jobbá tenni a magyar életet és gazdaságot. A magánvéleménye az, hogy

ezek a tömbök nem azt nézik, hogy mi jó Magyarországnak.

Gattyán elmondta, hogy véleménye szerint ma a digitalizáció lehet az, ami régen a gőzgép volt, ez lehet a motorja egy társadalom, egy ország felemelkedésének. Szerinte a digitalizáció teljesen új szemléletmódot hozhat, és ezáltal minden egyes állami szolgáltatás másképp fog működni.

Nyilván fizetést kell emelni, hangsúlyozta, de attól még nem korszerű, ahogy működik a rendszer, így a korszerűsítéssel kell foglalkozni, ehhez pedig különböző technikai megoldások szükségesek.

Arra a kérdésre, mit fog jelenteni a digitalizáció pontosan az emberek szintjén, Gattyán a hivatali ügyintézést hozta fel példának, illetve jelezte, hogy az egészségügyben is még rengeteg dolog vár digitalizálásra.

Az oktatással kapcsolatban az üzletember úgy vélekedett, más hozzáállás kell, „arra akarja felhívni a magyarság figyelmét, hogy szükséges ma a változás”.

Ha az állam ezt tíz év múlva akarja bevezetni, az lehet, hogy már késő lesz

– hangsúlyozta. El szeretnének jutni a legeldugottabb falvakba is, ezért toboroznak 106 képviselőjelöltet, tőlük azt várják, hogy segítenek majd a kutatásban. Már most van közel ezer jelentkező, mondta Gattyán, „ma mindenki szeretne dolgozni”, fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy ez az általa elindított mozgalom valójában nem lehet, hogy inkább egy bújtatott párttá szerveződés, az üzletember annyit mondott, hogy „aki tehet Magyarországért, az tegyen érte”. Úgy vélekedett, hogy ha elég az, hogy elindították ezt a kérdéssorozatot, akkor megállnak ennyinél, ha nem, akkor továbblépnek.

Ha szükséges, párttá szerveződünk

– szögezte le, hozzátéve, hogy mindez attól függ, hogyan tudnak kommunikálni a „politikai elittel”. „Kell, hogy legyen egy változás Magyarországon”, vélekedett Gattyán, aki fontosnak kívánta hangsúlyozni, hogy nem a választásokra gyúr, hanem arra, hogy valamilyen változást el kell indítani.

Gattyán György a Piac&Profit szerint Csányi Sándor után Magyarország második leggazdagabb embere, leginkább online szolgáltatásokkal szerzett vagyonát 280 milliárd forintosra taksálták. A legtöbb bevételt és eredményt az online, független, erotikus tartalmat is szolgáltató jasmin.com termeli, amelyek napi forgalma az elmúlt évben elérte a 40-45 millió látogatót, ezzel a világ 36. leglátogatottabb oldala volt.

The post „Ha szükséges, párttá szerveződünk” – mozgalmat indított Gattyán György first appeared on 24.hu.

Related posts

Dancing with the Stars: Gelencsér Tímeáék győztek, jövőre jön az új évad

MO.CO.HU

Két újabb trombózisos esetet jelentettek Spanyolországban az AstraZenecával való oltás után

MO.CO.HU

Beismerte tettét a ferencvárosi trafikrabló

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This