37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csehország koronavírus koronavírus friss hírek MAGYARORSZÁG milos zeman Nagyvilág

Koronavírusos a cseh államfő

Pozitív lett a koronavirustesztje Milos Zemannak, ezért a cseh államfőt csütörtökön este újra a prágai Központi Katonai Kórházba szállították – közölte Jirí Ovcácek elnöki szóvivő. Az államfő kezelésének idejére munkaprogramját lemondták. Petr Fiala, a Polgári Demokratikus Párt elnökének kinevezése kormányfővé ezért pénteken elmarad – tette hozzá a szóvivő.

Milos Zeman csütörtök délelőtt, saját kérésére hagyta el a kórházat, ahol október 10-től kezelték. Betegségének diagnózisát hivatalosan nem közölték. Pavel Pafko, az elnök egészségére felügyelő orvosi konzílium tagjának nyilatkozata szerint Milos Zemannak májzsugorodása van. A kórház korábban azt javasolta az elnöknek, hogy továbbra is szakorvosi intézetben kezeltesse magát, de hozzátették tekintettel Zeman egészségének jelentős javulására, tiszteletben tartja, ha az elnök úgy dönt, hogy ezután otthonában ápolják. Zeman azt választotta, hogy Lányban a Senior Home Group nevű magántársaság gondjaira bízza magát.

Milos Zeman a tervek szerint Petr Fiala pénteki kormányfővé való kinevezését követően, hétfőtől kezdve egyenként találkozott volna a miniszterjelöltekkel, ami mintegy két hetet vett volna igénybe. Ezt egy újabb Zeman-Fiala találkozó követte volna.

Részleteket Milos Zeman állapotáról kórházba szállítása után nem hoztak nyilvánosságra. A prágai elektronikus média első kommentárjai szerint minden jel arra vall, hogy a csehországi kormányalakítás elhúzódására lehet számítani.

(MTI)

The post Koronavírusos a cseh államfő first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.07.21.

MO.CO.HU

Vereség a csehektől, egyelőre álom marad az olimpia a női hokiválogatott számára

MO.CO.HU

A fehérneműben érkező Rihannának beszóltak, amiért elkésett a Dior divatbemutatójáról

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status