37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG Nagyvilág szudán

Lopott tevék miatt haltak meg legalább harmincöten Szudánban

Legalább harmincöten meghaltak lopott tevék miatt kirobbant összetűzésben a nyugat-szudáni Dárfúr tartományban – mondták el tisztségviselők csütörtökön.

A november 17-én kezdődött, napokig tartó összecsapásokban ezer otthont romboltak le és tizenhat falu vált a lángok martalékává. Sokan a szomszédos Csádba menekültek az erőszak elől – tájékoztatott Omar Abdelkarím, a térség humanitárius segélyekért felelős illetékese.

Abdelkarím elmondta, hogy több arab törzs tagjai ütköztek össze a hegyvidéki Dzsebel Mún környékén. Hamisz Abdalláh, Nyugat-Dárfúr kormányzója jelezte, hogy katonákat küldtek a térségbe, és sikerült stabilizálni a helyzetet.

Dárfúrban gyakori a konfliktus a területi viták és a víz miatt. A térségben hosszú ideig háború dúlt, amelyben az ENSZ adatai szerint legalább 300 ezren vesztették életüket és 2,5 millióan váltak földönfutóvá. Közben Szudán fővárosában, Kartúmban csütörtökön ismét ezrek vonultak utcára változást követelve.

Abdel-Fattáh al-Burháni tábornok, az októberben végrehajtott katonai hatalomátvétel vezetője vasárnap jelentette be, hogy visszahelyezik tisztségébe a kormányfői posztjáról elmozdított Abdalla Hamdokot.

(MTI)

The post Lopott tevék miatt haltak meg legalább harmincöten Szudánban first appeared on 24.hu.

Related posts

Váratlanul távozik öt igazgató a Mediaworkstől

MO.CO.HU

Elutasították perújítást a Balla Irma-gyilkosság ügyében

MO.CO.HU

Elkötötte az üldözéséről közvetítő tévések autóját, majd belehajtott vele egy rendőr kocsijába

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status