7 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldegészségügykásler miklóskoronavírusMAGYARORSZÁGoltás

Kásler Miklós: Magyarország messze van a katasztrófától

A katasztrófától Magyarország most is messze van, és én nagyon remélem, hogy messze is marad

– mondta Kásler Miklós az InfoRádiónak adott interjújában. Az emberi erőforrások minisztere egyebek mellett arról beszélt, hogy jelenleg a koronavírusos betegek ellátására előkészített ágyak körülbelül 48 százaléka üres, ugyanez vonatkozik az intenzív osztályra is.

A miniszter továbbá hangsúlyozta, hogy most a leghatékonyabb eszköz az átoltás, „ezen túlmenően természetesen minden intézkedés, ami a vírus terjedésének a megakadályozására vonatkozik, hozzájárulhat az oltások eredményességéhez”.

Azzal kapcsolatban, hogy követhetjük-e Ausztria példáját a teljes lezárással, Kásler kitért a válaszadás elől, és újfent azt igyekezett nyomatékosítani, hogy „semmi nem hasonlítható eredményességét tekintve az oltásokhoz”.

Az egyes műtétek elhalasztása kapcsán beszélt arról, hogy kórházanként más és más a helyzet, de leszögezte, hogy nem lehetett halasztani egyetlenegy diagnosztikai vagy terápiás eseményt sem a járvány egész időtartama alatt, ha ennek a következménye tartós egészségkárosodás lett volna.

A sürgősségi ellátás betegei, a daganatos betegek és a keringési szívbetegségek esetében is az ellátást biztosítani kellett. Jelen pillanatban is minden hasonló beavatkozást el kell végezni és ezen túlmenően további beavatkozásokat is, ami a kórház megterhelése mellett lehetséges. Még nem kényszerültünk arra, hogy ezeket átmeneti időre halasszuk

– jelezte Kásler.

Az oltottak védettségére nézve ismertette a számokat egy magyar kutatás adatai alapján: az egyszer átoltottak védettsége jelen pillanatban 7 százalék, a kétszer átolottaké 90-ről 60-ra csökkent, de a harmadik oltás megkapása után újra 90 százalékra vagy afölé emelkedik.

The post Kásler Miklós: Magyarország messze van a katasztrófától first appeared on 24.hu.

Related posts

Deutsch Tamás cicaharcnak tartja az uniós belviszályt

MOCOHU

Autóbalesetben meghalt egy 51 éves férfi Fótnál

MOCOHU

Lengyel gép miatt riasztották a Gripeneket

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This