4.4 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbudapestitmkormányleállásMAGYARORSZÁGmegbénultámogatástömegközlekedés

A kormány nem akarja, hogy leálljon Budapest, de szerintük a Fővárosnak kellene fizetnie

Kedd reggel érkeztek az első hírek arról, hogy a hét második felében egész Budapesten lebénulhat a tömegközlekedés, amennyiben a kormány nem folyosítja a Fővárosnak a neki járó 12 milliárd forintos támogatást. Minderre azért kerülhet sor, mert a koronavírus-járvány miatt erősen szorongatott pénzügyi helyzetben lévő fővárosi önkormányzat nem tud több forrást biztosítani a közösségi közlekedésre.

A fejleményekre és a kormány tartozását firtató részletekre most érkezett reakció a támogatás folyósításában illetékes Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. Az ATV kérdésére azt közölték, hogy a Palkovics László minisztériuma a támogatás átadását biztosító és felhasználásának szabályait tartalmazó szerződést időben összeállította.

A Fővárosnak üzenve hozzátették ugyanakkor, hogy szerintük

a városvezetés nem hajlandó az agglomerációs személyszállítási közszolgáltatások finanszírozásából a valós teljesítés alapján rá eső részt megfizetni, és a finanszírozási megállapodást ennek megfelelően megkötni.

Az ATV emlékeztet, hogy a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely tolmácsolta a kormány álláspontját, miszerint ők továbbra is azt szeretnék, hogy a lehető leggyorsabban létrejöjjön a megállapodás, ám a Főváros inkább politikai vitát akar.

A Népszava cikke szerint a fővárosi önkormányzat hónapok óta hiába várja a költségvetési törvényben szereplő 12 milliárd forintos normatívát, amelyet az állam ad Budapest közösségi közlekedésének működtetésére.

The post A kormány nem akarja, hogy leálljon Budapest, de szerintük a Fővárosnak kellene fizetnie first appeared on 24.hu.

Related posts

Miután csökkentette az iparűzési adót a kormány, milliárdos támogatást adott a fideszes városoknak karácsonyra

MOCOHU

Egy szobafestő fiaként indult veszprémi hegedűzseni, aki átírta a hegedű világát

MOCOHU

Elveszett városra bukkantak a dzsungel mélyén

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This