37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
átoltottság Belföld koronavírus MAGYARORSZÁG maruzsa zoltán oktatás pedagógusok kötelező oltása

Itt vannak az adatok az iskolák és az óvodák járványügyi helyzetéről

Maruzsa Zoltán hétfő este beszélt a Hír Tv-ben az iskolák és óvodák járványügyi helyzetéről. A köznevelésért felelős államtitkár elmondta, októberre az osztályok érintettsége egy százalék körül járt, de egyre inkább terjed az oktatási intézményekben is a koronavírus delta variánsa.

A köznevelésben dolgozók átoltottságáról is közölt adatokat az államtitkár. A szeptemberi tanévkezdéskor a pedagógusok 90 százalékos átoltottsága miatt nyugodtan kezdődött a tanév, teljes iskolalezárásokról nem esett szó – mondta, hozzátéve: szeptembertől mostanáig osztályokkal, óvodai csoportokkal kapcsolatos tanügyi intézkedés az esetek 3,7 százalékában fordult elő.

Maruzsa elmondta azt is, ez az óvodai csoportoknál szünetet jelent, az alsóbb évfolyamoknál – ahol az oltás még nem lehetséges – digitális oktatást, a felsőbb évfolyamoknál pedig csak az oltatlanoknak kell vállalni a karanténkötelezettséget.

A hétfőn kezdődött oltási akcióhéten már a 12 évesnél idősebbek is időpontfoglalás nélkül vehetik fel az vakcinát, ezzel szeretnék a 12-18 éves korosztály 51 százalékos átoltottságát növelni. Az államtitkár azt is kiemelte, hogy a múlt heti rendelet értelmében az igazgatók dönthetnek a maszkviselésről, de az óvodai intézményekben a kormány nem javasolja a kötelező bevezetést. A kormány határozott célja a köznevelési dolgozók körében a teljes átoltottság elérése, ezért is vezette be a kötelező oltás felvételét, december 15-i határidővel – hangsúlyozta az államtitkár a Hír Tv-ben.

The post Itt vannak az adatok az iskolák és az óvodák járványügyi helyzetéről first appeared on 24.hu.

Related posts

Lakhelyelhagyási tilalom lesz Horvátországban az ünnepek alatt

MO.CO.HU

Törölte a Hamupipőkét a programjából a színház, mert túl fehér a szereplőgárda

MO.CO.HU

A dunakeszi társasház rejtélye – Poltot, Orbánt kérdezte Vadai Ágnes

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status