19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbkkbkvfőpolgármester-helyetteskiss ambrusMAGYARORSZÁGtömegközlekedés

Népszava: Már a héten megbénulhat Budapesten a tömegközlekedés

A kormány megszorító intézkedései és a koronavírus-járvány miatt erősen szorongatott pénzügyi helyzetben lévő fővárosi önkormányzat nem tud több forrást biztosítani a közösségi közlekedésre a már korábban elutalt 108 milliárd forintnál. A BKV november 25-ig, azaz csütörtökig húzhatja a fővárostól kapott támogatásból és az eddig befolyt jegyárbevételből, de azután kiürül a közlekedési kassza – közölte a Népszavával Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes,

Mint mondta, a főváros elkezdte felmérni, hogy milyen lehetőségei maradtak a figyelemfelhívásra. A főpolgármester-helyettes jelezte, elsőként az utasokat fogják tájékoztatni arról, hogy a kormány nem fizet a szolgáltatásért, vagyis bliccel. Ezzel párhuzamosan megköszönik a jegy- és bérletet vásárló utasoknak a hozzájárulást.

Kiss Ambrus bízik abban, hogy szerda éjfélig megkapják a támogatási szerződés tervezetét, a költségvetési törvényben szereplő 12 milliárd forintos normatívát, de ha mégsem így lenne, akkor felmerül a közösségi közlekedés korlátozása. Azt mondta: a járatritkítás nem éri meg, hiszen ez egy bonyolult szövet, amelyben egymásra épülnek a közlekedési folyamatok, amelyet felesleges átmeneti jelleggel megbolygatni.

A városvezetés a hathatós üzenetküldés érdekében fontolóra vette a közösségi közlekedés teljes leállítását egész Budapest területén.

Ennek idejéről és hosszáról azonban nem kívánt részletekbe bocsátkozni, mivel a végső döntés még nem született meg a kabinetben. Ehhez nem szükséges közgyűlési felhatalmazás. A korlátozás mértéke jelentősen függ attól, hogy a kormány mutat-e addig bármiféle hajlandóságot a normatíva megfizetésére. A BKV és a BKK vezetőségével egyelőre nem egyeztettek az ügyben. Az utasokat a leállás előtt értesítik a korlátozó intézkedések módjáról és idejéről – hangsúlyozta Kiss Ambrus.

The post Népszava: Már a héten megbénulhat Budapesten a tömegközlekedés first appeared on 24.hu.

Related posts

Fizetős előkészítőkért és templomi szolgálatért is pluszpont járhat az egyetemi felvételin

MO.CO.HU

Utoljára tavaly októberben haltak meg ennyire kevesen koronavírusban

MO.CO.HU

Rövid távon az eső, hosszú távon csak a kormány tudja megmenteni a Velencei-tavat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This