10.9 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hboMAGYARORSZÁGNagyvilágorbán viktorpolitikasorozatutódlás

Az HBO sikersorozatban emlegetik Orbán Viktort

Meglepő helyen, egy amerikai politikai sorozat legújabb epizódjában, az Utódlásban került elő Orbán Viktor neve. A magyar miniszterelnök nevét akkor említik, amikor a sorozatbéli új amerikai elnök személyéről vitatkoznak a szereplők, és érvelni kell a jobboldali jelölt ellen.

Az HBO sorozata egy fiktív, napjainkban működő, befolyásos amerikai családi tulajdonban álló médiavállalatról szól, amely aktívan formálja az amerikai belpolitikát. A magyar kormányfőt abban a jelenetben említik, amikor a médiatulajdonos „királycsináló” szereplők az Egyesült Államok kívánatos elnökéről, kiválasztásáról, ideológiai szempontok szerint beszélgetnek, meglehetős cinizmussal és felszínesen.

Orbán neve pontosan akkor hangzik el, amikor az egyik tulajdonos azt a véleményét hangoztatja, hogy szerinte egy fekete demokrata elnök lenne kívánatos az Egyesült Államok élén, és kellene támogatnia a vállalatnak, nem pedig a jobboldalit. Utóbbit ugyanis elfogadhatatlannak tartja, mondván, hogy az „egy nacionalista segg. Mérgező.”

Majd úgy folytatja tovább a jellemzését: „Egészségbiztosítás mindenkinek, abortusz senkinek”, s hogy számára a diplomácia nem más, mint

szarvasvadászat Orbán Viktorral és kereskedelmi háború Kínával.

Szerinte a jobboldali jelölt „nem része az amerikai politikai hagyományoknak. Korán-égetésről és a sajtóbelépők engedélyeztetéséről beszélt” és utálja a szakszervezeteket. „Nem mondom, hogy eljön a harmadik birodalom, de tényleg félek, hogy belecsúszunk egy orosz-berlusconis-brazil szarkupacba.”

– hangzott el.

Az Utódlás Jesse Armstrong saját sorozata az egyik legünnepeltebb mai sorozat lett a médiában. A Murdoch családról mintázott, globális médiakonglomerátumot irányító Roy család utódlási harcait bemutató sorozatban a birodalmat megalapító családfő, az idősödő és betegeskedő Logan Roy (Brian Cox) felkészül rá, hogy átadja a stafétát valamelyik gyerekének, akik között meg is indul a helyezkedés. Ez pedig egyszerre őrületesen vicces és nagyon szomorú is, a határtalan gazdagság és hatalom (no meg egy elviselhetetlenül tekintélyelvű apa) által megnyomorított utódok harca pedig még ráadásul tele van aktuális utalásokkal is. A fim főszereplőjével az HBO hivatalos virtuális sajtónapján beszélgettünk.

Kapcsolódó
Brian Cox: Soha ilyen méreteket nem öltött az emberiség elveszettsége, mint napjainkban

Brian Cox az Utódlás című sorozatban egy nagyhatalmú, bárdolatlan stílusú, mogorva multimilliárdos apát alakít, akinek a három gyereke folyamatos harcban áll egymással birodalmának megszerzéséért. A színésszel arról beszélgettünk, hogyan használta fel személyes családi élményeit az érdes karakter megformálásakor.

The post Az HBO sikersorozatban emlegetik Orbán Viktort first appeared on 24.hu.

Related posts

Gigi Hadid fél évvel a szülés után már vissza is tért a kifutóra

MO.CO.HU

Árpa vs. Brasch, Molnár vs. Rácz, Berki vs. Dobos – szavazzon, ön szerint ki nyer a Sztárbox döntőjében?

MO.CO.HU

Parlagfüvet pusztító bogár terjed Magyarországon

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This